Abonnementsartikel

Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) ønsker en fortsættelse af boligjobordningen og mener, at ordningen er stort aktiv for entreprenører og boligejere ikke mindst yderområderne.

Brancheforeningen DM&E har flere gange slået et slag for håndværkerfradraget. Det skyldes ifølge DM&E, at ordningen er et stort aktiv for blandt andet kloakmestervirksomheder og entreprenører i yderområderne, hvor der markedet ofte er udfordret.

- Vi har gennem den forgangne vinter haft en stor del af vores mere end 700 medlemsvirksomheder samlet på kurser og til andre aktiviteter, og vi har i den forbindelse spurgt ind til medlemsvirksomhedernes oplevelse af boligjobordningen. Svarene fra virksomhederne i meget entydige og ikke til at tage fejl af: håndværkerfradraget skal fortsætte, fortæller konsulent i DM&E Søren Christensen i en pressemeddelelse. Han uddyber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Blandt andet oplever virksomhederne stor interesse for ordningen, og medlemmerne er ikke i tvivl om, at ordningen er med til at genere opgaver. Mange oplever også, at de ikke så ofte som før mister opgaver, fordi kunden hellere vil have arbejdet udført sort.

Helst permanent

Brancheforeningen mener, at den såkaldte grønne boligjobordning, som også omfatter kloak- og afløbsarbejder både i og uden for boligen, er et vigtigt incitament til at få forbedret boligens kloakinstallation, hvilket er til gavn for både miljø og sundhed.

- Vi oplever i disse år en stor stigning i anmeldelse af rotter, og skal vi rotteproblemet til livs, kræver det, at vi starter med at forringe rotternes levevilkår. Dette sker bedst ved, at kloakinstallationerne gøres tætte og generelt bringes i en ordentlig stand. Dette er som bekendt den enkelte grundejerens ansvar, og her vil et håndværkerfradrag helt konkret kunne hjælpe, siger Søren Christensen.

DM&E opfordrer partierne på Christiansborg til at aftale en fortsættelse boligjobordningen og helst gøre den permanent. Det er vigtigt, at boligejere og virksomheder ved, hvad de har at rette sig efter, når beslutninger om renoveringer skal træffes, lyder det fra DM&E. Brancheforeningen så også gerne en udvidelse af ordningen både med hensyn til fradragets størrelse og de arbejder, der er omfattet. Men lige nu handler det om at kæmpe for en fortsættelse af fradragsordningen.