Abonnementsartikel

NCCs nye grusgrav i Varde, som fremover skal levere sand og sten til såvel asfalt, beton og anlægsbranchen i Danmark, er klar til at blive inviet.

Lørdag den 1. april invier NCC sin nye grusgrav i Varde. I dagens anledning forvandler NCC grusgraven til en stor legeplads for børn og voksne med sjove aktiviteter og faglig indsigt. De besøgende kan blandt andet få en køretur i en kæmpe Volvo 180G læssemaskine på afmærket område, og der er skattejagt for børnene i den store sandkasse, hvor der er mange skatte, der skal graves op med små legetøjsgravmaskiner. Derudover giver NCC specialister de nysgerrige gæster en introduktion til området omkring den nye grusgrav i Bastrup Plantage i Varde. Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

- Vi glæder os at indvie den nye grusgrav sammen med Vardes borgere og erhvervsliv. For at markere dagen og samtidig give byens borgere og kommende samarbejdspartnere en indsigt i vores forretning, inviterer vi alle interesserede indenfor i vores nye grusgrav. Vi tror på, at åbenhed giver det bedste samarbejde, siger Lars Flemming Sørensen, salgschef i NCC Industry.

Artiklen fortsætter efter annoncen

NCC driver 17 grusgrave fordelt over det meste af Danmark og har landets eneste granitskærvebrud på Bornholm. Med en produktion af asfalt- og betontilslag samt anlægsmaterialer på godt syv millioner tons årligt, er NCC en af landets største råstofindvinder.

Kort transportvej

Med den nye grusgrav i Varde ønsker NCC at fortsætte udviklingen på de lokale markeder. Dette sikrer NCC i kraft af virksomhedens mange lokale grusgrave fordelt over hele landet.

- Hos NCC lægger vi vægt på at være tæt på kunderne - i hele Danmark. Samtidig er korte transportveje af råstoffer fra indvindingssted til anvendelsessted mest bæredygtigt - både økonomisk og miljømæssigt. Det reducerer nemlig omkostningerne til transport og skåner miljøet. Vores råstoflagre og forarbejdningspladser er jævnt fordelt over hele landet, så der aldrig er langt til de materialer, som vi leverer til vores kunder, siger Lars Flemming Sørensen.

Avanceret teknologi

Råstofindvinding er en af de brancher, hvor man måske kan tænke, at det er en ret enkel opgave. De skal bare hente materialet op af jorden og køre det ud til kunden, men det er mere teknisk krævende, end de fleste lige forestiller sig.

Når sand og grus for eksempel skal bruges til beton skal det være vasket og sorteret efter nogle helt præcise standarder, som betonindustrien har defineret. Et team af laboranter og geologer sørger for ensartet kvalitet i produktionen og sikrer, at alle varer, der leveres fra grusgraven altid overholder de gældende krav fra betonindustrien. Samtidig afsøger den tekniske afdeling løbende markedet for at finde nye steder, hvor man kan indvinde råstoffer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når man etablerer en ny grusgrav, bliver der allerede fra begyndelsen afsat penge til at efterbehandle arealerne. Planen for efterbehandling lægger vægt på at skabe øgede naturværdier i området. Det sker ved at efterbehandle tiltrængte naturtyper som for eksempel næringsfattige flader, skrænter og vandhuler, som kan give levesteder til truede planter og dyr.