Abonnementsartikel

Svenske Anticimex Group har købt de sidste 80 procent af ejerandelen i den danske virksomhed WiseCon A/S i Helsinge for et trecifret millionbeløb.

I januar 2015 købte svenske Anticimex 20 procent af ejerandelen i Wisecon A/S. Købet var et led i en klar strategi om at vækste inden for digital skadedyrsbekæmpelse, og det har vist sig at være en succes. Nu har Anticimex købt de sidste 80 procent af den danske virksomhed. Det skriver de to virksomheder i en pressemeddelelse.

Anticimex har gennem de sidste to år lanceret Anticimex Smart concept, som er baseret på Wisecons teknologi og har installeret flere end 20.000 enheder verden over.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Jarl Dahlfors, CEO og president hos Anticimex Group, så kommer mere end 20 procent af nysalget hos Anticimex fra Smart-fælder, og konceptet er i øjeblikket ved at blive udviklet, så det kan bruges inden for andre skadedyrsområder.

- Vi vil kombinere Smart-kompetencerne hos Anticimex og Wisecon og etablere et innovationscenter i Danmark, der har ansvar for at udvikle digitale løsninger til Anticimex Group. Det gør os i stand til at tilbyde de bedste digitale løsninger, og samtidig udvikle andre unikke digitale produkter for vores globale markeder, siger Jarl Dahlfors.

Medarbejdere og stifter fortsætter

Wisecon er etableret i 2008 og omsatte i 2016 for 90 millioner kroner. Wisecons hovedkontor i Helsinge i Nordsjælland bliver i forbindelse med opkøbet omdannet til Anticimex Innovation Center og bliver en selvstændig enhed under Anticimex. Her kommer al produktion, udvikling og uddannelse af skadedyrsbekæmpere til at foregå.

46 af de 56 medarbejdere kommer fortsat til at have base i Helsinge, mens 10 medarbejdere inden for salg og service flytter til Roskilde og bliver en del af Anticimex Danmark, der beskæftiger cirka 100 medarbejdere.

- Anticimex har de senere år vist, at de er en af de mest innovative virksomheder inden for skadedyrsbekæmpelse, og derfor er de et perfekt match for os. Ved at være fuldt ejet af Anticimex kommer der endnu mere skub i den globale vækst. Samtidig betyder Anticimex Innovation Center, at vi hurtigere og mere effektivt kan udvikle vores digitale produkter og koncepter og indtage nye markeder og segmenter, siger stifter og adm. direktør hos Wisecon Preben Fritzbøger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Preben Fritzbøger fortsætter i spidsen for det nye Anticimex Innovation Center i Helsinge.