Abonnementsartikel

Certificeringsordningen Kloakmestrenes TV-inspektion har netop gennemført forårets efteruddannelsesforløb, hvor samtlige operatører i ordningen har fået opdateret deres viden om TV-inspektion.

Et af kravene for at blive certificeret under Kloakmestrenes TV-Inspektion (KTVI) er, at TV-operatørerne i de certificerede virksomheder mindst én gang årlig deltager i et af KTVI's udbudte efteruddannelseskurser, hvor der er fuld fokus på faglighed, afrapportering og erfaringsudveksling.

- Vi har i løbet af foråret afholdt tre kurser rundt i landet, hvor undervisningen veksler mellem teori, praktiske øvelser med afrapportering og erfaringsudvekslinger fra hverdagens mange problemstillinger. Kursisterne, der i forvejen er erfarne TV-operatører, har været glade for kursusforløbene, som er med til at fastholde og udbygge høj kvalitet i de udførte TV-inspektioner, fortæller Svend Hørup fra kloakmestervirksomheden Kyrsting i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er desuden medlem af KTVI's bestyrelse og en af underviserne i KTVI.

Kursisterne, der i forvejen er erfarne TV-operatører, har været glade for kursusforløbene, som er med til at fastholde og udbygge høj kvalitet i de udførte TV-inspektioner.

Svend Hørup

Best.medlem hos KTVI samt underviser på kurser

For autoriserede kloakmestre

KTVI's bestyrelse justerede i starten af året certificeringsordningen til en mindre bureaukratisk ordning og lagde samtidig mere fokus på uddannelse og efteruddannelse, hvilket ifølge foreningerne bag KTVI giver større værdi hos medlemmerne og samtidig løfter kvaliteten og fagligheden.

- KTVI har til formål at højne kvaliteten af det TV-inspektionsarbejde, der udføres af autoriserede kloakmestre. Og med kombinationen af krav om høj faglig viden, løbende efteruddannelse samt dokumenteret egenkontrol og 3. partskontrol er virksomhederne i stand til at levere TV-inspektion af høj kvalitet, forklarer formanden for KTVI, Søren Christensen.

- Medlemmerne har taget meget positivt mod ændringerne i KTVI, som er mere i tråd med den måde, autoriserede kloakmestervirksomheder i forvejen arbejder med kvalitetssikring på. Vi har også mærket en større interesse for at blive certificeret, hvilket allerede har resulteret i flere medlemmer og en yderligere del er i gang med godkendelsesproceduren, fortæller Søren Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kloaktjek ved hushandler

Gennem foreningerne bag ordningen, Danske Kloakmestre, Kloaksektionen under Dansk Byggeri og DM&E, arbejder KTVI for at få gjort kloaktjek til en del af huseftersynsordningen, som netop nu er oppe til revision.

- Vi ved, at kloakkerne hos mange boligejere er meget nedprioriteret. 'Ude af syne, ude af sind' kan man vel lidt populært sige. Derfor er det en stor fordel at starte med at få tilstanden af husets kloaksystem undersøgt i forbindelse med en hushandel. Vi anbefaler derfor også, at der indføres et kloaktjek som en naturlig del af huseftersynsordningen, fremhæver Søren Christensen.