Abonnementsartikel

Wirtgen bliver nu opkøbt af Deere & Company, der blandt andet står bag John Deere-mærket. En global vejbranche i vækst angives som årsag til opkøbet.

Wirtgen, Vögele, Hamm, og Kleemann Benninghoven er på vej på amerikanske hænder, efter det familieejede Wirtgen Gruppen har indgået en aftale med amerikanske Deere & Company om, at sidstnævnte køber den tyske producent af vejmaskiner. Det oplyser Wirtgen i en pressemeddelelse.

Deere & Company står blandt andet bag John Deere-mærket, der formentlig er bedst kendt for sine grønne landbrugsmaskiner, men koncernen har også en entreprenørdivision, der nu suppleres med vejmaskinerne fra Wirtgen Gruppen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vokser hurtigt

Ifølge Max Guinn, der er formand for entreprenør- og skovbrugsdelen hos Deere & Company, vokser verdens samlede udgifter til vejanlæg og transportprojekter hurtigere end byggebranchen generelt, og samtidig har vejbranchen mindre tendens til at være konjunkturfølsom. Ydermere er der verden over en forståelse for, at infrastrukturforbedringer skal prioriteres, og at veje og motorveje i stor stil trænger til reparation og udskiftning.

Valgte Deere

Hos Wirtgen er man overbevist om, at den amerikanske koncern er den rigtige ejer til at videreføre Wirtgen Gruppens succes.

- Wirtgen Gruppen har en historik inden for teknologi og innovation med markedsledende produkter og et stærkt fokus på kunden. Vi valgte Deere som køber på grund af vores mangeårige respekt for organisationen og vores fulde tillid til, at Deere vil fortsætte Wirtgen Gruppens og de mange medarbejderes succes verden over. Vores selskabs styrke og succes kommer af engagerede medarbejdere, der er fokuseret på at hjælpe kunder med at lykkes i vejbranchen. Vi mener, at denne handel giver virksomheden mulighed for at blive en succes langt ind i fremtiden - uafhængigt af vores familieejerskab, siger managing partner i Wirtgen Gruppen, Stefan Wirtgen.

Forretningen videreføres

Deere påtænker ifølge pressemeddelelsen at videreføre Wirtgens eksisterende brands, lige som ledelsen, produktionsnettet og disributionsnettet vil forblive uændret. Det er ifølge pressemeddelelsen meningen, at det nye ejerskab skal resultere i udveksling af erfaringer samt stordriftsfordele.

Wirtgen beskæfter mere end 8.000 ansatte i over 100 lande og ses hos Deere & Company som en stærk udvidelse af entreprenørdelen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Wirtgens fantastiske ry, stærke kunderelationer og stærke økonomi er attraktive for os hos Deere i forbindelse med, at vi satser yderligere på markedet for entreprenørmaskiner, siger bestyrelsesformand i Deere & Company, Samuel R. Allen.

Opkøbet er betinget af myndighedernes godkendelse, men de to selskaber forventer, at handlen går igennem i fjerde kvartal 2017.