Abonnementsartikel

Woodson ApS har investeret i den langhalsede maskine, som skal anvendes til håndtering blandt andet byggeaffald.

Woodson ApS kører rundt i landet for at neddele alle slags affaldstræ lige fra byggeaffald til grene og rødder i terræn. Firmaet har netop indkøbt Danmarks første Case CX290D MH til at fylde i træneddelerne. Det er en 29 ton gravemaskine på bælter med hævbar kabine, gitre for ruderne og anden specialindretning til materialehåndtering.

- Jeg så maskinen på Bauma for første gang, og det er afgørende for mig, at den er bygget fra fabrikken til materialehåndtering med hævbar kabine. De fleste leverandører ombygger en traditionel maskine, og vi synes, det er bedre, når det er gennemarbejdet fra begyndelsen, siger indehaver og direktør for Woodson, Morten Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han havde et effektivt hydrauliksystem som et andet vigtigt punkt i sine overvejelser.

- Når vi arbejder, betjener vi ofte tre-fire hydraulikfunktioner samtidig, og det er der olieflow nok til på denne maskine, siger han.

Firmaet valgte en maskine på bånd, selv om de fleste maskiner i branchen med hævbar kabine er på gummihjul.

- Men vi arbejder ikke kun på pladser, men også ude i terræn, hvor en gummihjulsmaskine slet ikke ville kunne komme. Båndmaskinen kan flytte sig samtidig med at den arbejder, mens en hjulmaskine skal have placeret støtteben under arbejdet, siger Morten Hansen.