Abonnementsartikel

25-årig mand stjal søndag aften en gummiged på Amager. Politiet affyrede forgæves skud mod dækkene.

En 25-årig mand stjal sent søndag aften en gummiged på Amager og påkørte en indhegning ved et psykiatrisk hospital. Det oplyser Københavns Politi ifølge Local Eyes.

Manden var ifølge politiet sandsynligvis påvirket af euforiserende stoffer, da han skaffede sig adgang til maskinen på Vermlandsgade på Amager. Han kørte gummigeden cirka halvanden kilometer sydpå til Digevej, hvor han påkørte et hegn ved Psykiatrisk Center Amager, oplyser Henrik Stormer, vagtchef ved Københavns Politi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forsøget på at stoppe tyven udlagde politiet sømmåtter, men de havde ingen effekt på maskinens kraftige dæk. Heller ikke da politiet trak pistolerne og forsøgte at skyde dækkene i stykker, havde det en effekt.

Efter at have ramt hegnet ved hospitalet fortsatte manden sin kørsel i maskinen. Først lige uden for Christiania lykkedes det politiet at få afsluttet jagten og anholde manden.

- Vi skønner, at han er påvirket af hash, og derfor bliver der nu taget en blodprøve, sagde vagtchef Henrik Stormer i aftes til mediet.

Ifølge Local Eyes er den unge mand i forvejen kendt af politiet. Mærke og model af den involverede gummiged er ikke offentliggjort.