Abonnementsartikel

Markedet er i vækst, og især mindre virksomheder søger ind i ordningen.

Kontrolordningen for Styret Boring og Gennempresning under Dansk Byggeri melder om rekordantal medlemsvirksomheder. Inden for de seneste år er medlemstilgangen vokset år for år og tæller i dag 23 medlemsvirksomheder. Markedet vokser i takt med bedre teknologi og investeringer i kloakker og rensningsanlæg.

- Markedet for styret boring er i vækst, og det smitter selvfølgelig også af på medlemstallet. De virksomheder, der arbejder seriøst på området, er selvfølgelig interesseret i at gøre opmærksom på, at de har en ensrettet og standardiseret tilgang til det arbejde, de udfører, og at de er underlagt markedets højeste standarder i forhold til udstyr, kvalitet, rapportering mv., siger Thomas R. Nygaard, der repræsenterer Kontrolordningen for Styret Boring og entreprenørfirmaet Nordkysten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udsigt til yderligere vækst

Styret boring er ofte et alternativ til traditionel opgravning. Styret boring kan anvendes til ledningsføring af kabler, PE rør, gas- og vandledninger samt fiberkabler.

Den opgravningsfrie metode kræver ikke megen arbejdsplads, og den anvendes derfor typisk i tilfælde, hvor normalt gravearbejde er vanskeligt eller uhensigtsmæssigt.

- På grund af bl.a. klimaændringer investeres der fremadrettet massivt i kloaknettet. Samtidig er der bl.a. på grund af nye krav til rensningsanlæg store sammenlægninger på vej de kommende år. Det kræver etableringer af nye rørføringer, hvor styret boring ofte er en bedre og billigere løsning end opgravning, forklarer Thomas R. Nygaard.

Tilgang af mindre virksomheder

Kontrolordningen for Styret Boring og Gennempresning er etableret i 2001. Arbejdet med styret boring for forsyningsselskaberne kræver ofte at udførende entreprenør er medlem af Kontrolordningen for Styret Boring eller lign. kontrolordning.

- Mange af de etablerede og store entreprenørvirksomheder er repræsenteret i kontrolordningen, men vi ser nu en tendens mod, at flere og flere mindre og specialiserede virksomheder bliver optaget. De har brug for at kunne give bygherrer sikkerhed for, at kvaliteten af det arbejde, de udfører, det er dokumenteret, samtidig med, at de er underlagt en uvildig kontrolinstans, siger Thomas R. Nygaard.