Abonnementsartikel

Danske maskinførere er dygtige, og derfor var Barslund og Aarsleff med til at teste Trimble Earthworks under udviklingsarbejdet.

Trimble præsenterede på Conexpo-messen i Las Vegas i marts sin nye Earthworks-løsning til maskinstyring. M.J. Eriksson har blandt andet testet løsningen, men yderligere to danske entreprenører i form af Aarsleff og Barslund har også været involveret i udviklingen af Earthworks. Og det er der en helt speciel grund til.

- Vi har interviewet maskinførere rundt omkring under udviklingen af Earthworks. Men i Danmark er maskinførerne meget erfarne, og det har været afgørene for os, at de også synes, at systemet er nemt at gå til og samtidig har de funktioner, de efterspørger. Derfor har Aarsleff og Barslund været med til at teste systemet, mens vi udviklede det, siger Product Implementation Manager hos Trimble i Tyskland, Martin Wagener.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hurtig hjælp

Earthworks er en tabletbaseret løsning, hvor maskinføreren kan zoome ind og ud med fingrene, som det kendes fra smartphones. Systemet er Android-baseret, og ifølge Trimble er samtlige funktioner til enhver tid højst tre tryk væk. Blandt andet er der nu hurtig adgang til at åbne pdf-filer, så maskinføreren hurtigt kan tjekke eventuelle tegninger og holde dem op mod de indtastede data, hvis der opstår problemer eller spørgsmål.

- Vi ville have en platform, der kan udvides, og det får vi med Android. Samtidig giver den mulighed for, at vi løbende kan tilbyde forskellige apps, som kan hjælpe maskinføreren med arbejdet, siger Martin Wagener og fortsætter:

- Der er også blevet integreret hurtig hjælp i systemet. Hvis man for eksempel beslutter sig for at ændre gravedybden, så er det hurtigt at få en guide frem, der viser, hvordan man ændrer indstillingerne. Det gør maskinføreren mere effektiv, fordi han kan slippe for at ringe, hvis han skal bruge hjælp til at ændre indstillingerne.

Den nye Earthworks-løsning har været under udvikling i et par år og er en videreudvikling af Trimbles hidtidige løsning, der første gang ramte markedet i 2002.

Trimble Earthworks understøtter 23 sprog, og dansk er et af dem.