Abonnementsartikel

Spørger man Danske Maskinstationer og Entreprenørers mange medlemsvirksomheder, ønsker de en fortsættelse af BoligJobordningen, som er til stor gavn for især de mindre kloakmestervirksomheder.

BoligJobordning er igen til debat. Der er netop udkommet en evalueringsrapport af den svenske boligjobordning. Den nuværende danske udgave løber foreløbig kun indtil udgangen af 2017, men står det til DM&E bør den fortsætte om end med justeringer.

- Vi har gennem det seneste års tid ved flere lejligheder spurgt vores medlemsvirksomheder om deres oplevelse af BoligJobordningen. Det helt entydige svar er, at ordningen er en succes, og der er store forhåbninger til at ordningen forsætter, fortæller konsulent Søren Christensen fra DM&E.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge DM&E er BoligJobordningen både med til at øge aktiviteten i yderområderne, mindske sort arbejde og ikke mindst et incitament til at igangsatte spildevands- og klimaforbedringer samt energirenoveringer mv. Arbejder, der alt sammen er omfattet af den nuværende grønne BoligJobordning.

DM&E vil også meget gerne diskutere, hvilke arbejder der i fremtiden skal være omfattet af en kommende BoligJobordning, men der er ingen tvivl om, at miljø- og klimaforbedringer vil være højt på dagsordenen.

Konsulent Søren Christensen

DM&E

- Selvom der generelt opleves større aktivitet i bygge- og anlægsbranchen er der stadig store regionale forskelle, hvor især yderområderne halter efter. Her skal der mere til, før man investerer i boligen, og her er BoligJobordningen uden tvivl med til at sætte arbejder i gang. Derudover siger vores medlemsvirksomheder samstemmende, at forespørgsler på sort arbejde er faldende, da man gerne vil udnytte håndværkerfradraget, hvilket er en samfundsøkonomisk god nyhed, siger Søren Christensen.

Højt på ønskesedlen

DM&E håber, at Folketingets partier er lydhøre overfor alle de gode og stærke argumenter, der kommer fra en samlet branche om en forsættelse af BoligJobordningen. DM&E ser gerne en styrkelse af ordningen og gerne en mere permanent løsning til gavn for både virksomheder og boligejerne.

- DM&E vil også meget gerne diskutere, hvilke arbejder der i fremtiden skal være omfattet af en kommende BoligJobordning, men der er ingen tvivl om, at miljø- og klimaforbedringer vil være højt på dagsordenen. Her kan man forstille sig alt fra forbedring af kloak- og regnvandsinstallationer til nedrivning og miljøsanering af udtjente bygninger samt energirenoveringer mv., slutter Søren Christensen.