Abonnementsartikel

Et forsøg fra Vejdirektoratet gav mindre forsinkelser på motorvej ved vejarbejde - men det nylagte asfalt fik skader.

Et mobilt autoværn skulle mindske forsinkelserne på Køge Bugt Motorvejen under vejarbejdet. Den del lykkedes.

Men autoværnet har lavet mærker på den nylagte asfalt. Det skriver Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er sket skader, og de vil nu blive udbredt, siger Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet, til mediet og fortsætter:

- De fødder, som det mobile autoværn har stået på, har lavet trykmærker i asfalten.

Små forsinkelser

?Vejdirektoratets entreprenør har siden midten af maj været i gang med at reparere belægningen og lægge ny asfalt på Køge Bugt Motorvejen mellem Solrød S og Køge. Forsøget med autoværnet skal gøre, at trafikken bliver generet mindre.

- Det mobile autoværn har indtil videre været et positivt bekendtskab. Det har været en stor hjælp til trafikanterne. De oplever kun en meget lille forlængelse af rejsetiden, og det skyldes overvejende, at hastigheden er sat ned fra 110 til 80 kilometer i timen, siger Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet.

Direktoratet oplyser, at rejsetiden på strækningen er forlænget med cirka et minut i begge retninger, og i myldretiden er rejsetiden forlænget med to-tre minutter i begge retninger i forhold til, inden arbejdet gik i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Status på vejarbejdet

Vejdirektoratets entreprenør er så godt som færdig i nordgående retning og er nu i fuld gang i sydgående retning og på til- og frakørselsramperne på strækningen.

Trods nogle regnfulde sommeruger følger entreprenøren tidsplanen, og Vejdirektoratet forventer fortsat at være færdig i slutningen af august - også efter problemerne med autoværnet, skriver Ekstra Bladet.