Abonnementsartikel

Motorvejen gennem Silkeborg skal sikres mod trykket fra grundvandet, hvis det står højt.

For at give motorvejen gennem Silkeborg en ekstra langsigtet sikring lægger Vejdirektoratet henover efteråret et dræn langs nordsiden af den østlige del af bystrækningen, hvor motorvejen er nedgravet.

Drænet skal sikre motorvejen mod for højt tryk fra grundvandet, hvis grundvandet i en periode står ekstraordinært højt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sikring til fremtiden

- I vinteren 2015-2016 stod grundvandet rigtigt højt i en periode. Der var ikke nogen fare for motorvejen, men vi har dog på den baggrund vurderet, at motorvejen bør gives en ekstra sikring, så vi sikrer anlægget på langt sigt, så det kan holde i - populært sagt - 100 år, siger projektleder Mike Boesen.

Vejdirektoratet går snart i gang og forventer, at arbejdet er afsluttet i løbet af efteråret.

Natlig afspærring

Trafikanter på Østre Ringvej kan henover sensommeren og efteråret derfor se, at der er gravearbejde i gang lige nord for Østre Ringvej mellem Oslovej og Gudenåbroen.

Entreprenøren skal lægge et dræn, som kan sikre, at grundvandet aldrig kommer over et kritisk niveau i forhold til den nedgravede motorvej. Står grundvandet ekstraordinært højt i en periode, vil det løbe ned i drænet og dermed ikke påvirke motorvejen.

Man kan således sammenligne drænet med overløbssikringen i en ganske almindelig køkkenvask.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Under arbejdets udførelse vil cykelsti og fortov på nordsiden af Østre Ringvej periodevis være afspærret. Ligeledes vil der kunne forekomme natlig spærring af enkelte vognbaner på motorvejen.