Abonnementsartikel

Hvidberg har succes med komplette nedbrydningsløsninger.

Nedbrydningsfirmaet Hvidberg, der har over 40 års erfaring med alle former for nedbrydningsopgaver, arbejder over hele Danmark.

Struer-virksomheden har succes med at tilbyde samlede løsninger med screeninger, miljøsanering, nedbrydning, knusning, genanvendelse og transport af nedbrudte materialer. Alt sammen udført af egne medarbejdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kræver både dygtige folk og en stor maskinpark, fortæller direktør Flemming Hvidberg, som for 15 år siden overtog virksomheden fra sin far.

Den har afløst en maskine, der ikke havde samme høje kapacitet, og maskinføreren er meget tilfreds.

Direktør Flemming Hvidbjerg

Nedbrydningsfirmaet Hvidbjerg

Firmaet beskæftiger blandt andet ingeniører og bygningskonstruktører for at kunne være i stand til at tilbyde totalløsninger, der også indbefatter miljøscreeninger og dialogen med kommuner om tilladelser.

- Samtidig skal der hele tiden investeres i godt materiel, og vi har netop anskaffet en 32 tons Hitachi ZX300LC-6 gravemaskine, som primært skal læsse materiale i vores betonknuser. Den har afløst en maskine, der ikke havde samme høje kapacitet, og maskinføreren er meget tilfreds. Alt går bare så let. Specielt den hurtige hydraulik imponerer, siger Flemming Hvidbjerg.

Lavt forbrug

Ud over at køre med skovl og læsse i knuseren, skal maskinen også løse nedbrydningsopgaver med hammer og saks. Siden den blev taget i brug sidst i juni, har man oplevet markante brændstofbesparelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har tidligere haft en maskine i omtrent samme størrelse, og vi kan nu tydeligt se, at Hitachis nye motorserie bruger mindre brændstof. Kort sagt er forbruget faldet, og vi skal ikke tanke så tit. Maskinen bruger i snit 14 liter i timen, hvor vi for otte-ti år siden godt kunne ligge på det dobbelte, siger Flemming Hvidberg.

- H.P. Entreprenørmaskiner har leveret mange maskiner til os gennem årene, senest også to Hitachi ZW220-6 gummihjulslæssere. Samarbejdet er godt, og den nye gravemaskine kører på samme servicekontrakt som læsserne. Derfor har vi planlagt service, og det er typisk om fredagen, hvor maskinerne kan holde stille, fordi der arbejdes over i ugens fire første dage.