Abonnementsartikel

Firmaet Bendo har godt nyt til entreprenører og andre i form af transportable kombitanke.

Er man ude med maskineriet i marken, på garvearbejde eller måske noget helt andet, kan der være langt til en tank, når advarsleslampen lyser for lav stand i enten diesel- eller Adbluetanken. Men uanset om det er den ene eller anden tank, der er ved at løbe tør, er der mulighed for en optankning fra de mobile tanke i Cemo serien, som firmaet Bendo har importen af.

Til landmænd, gartnere og entreprenører

Topmodellen hedder DT-Mobil Easy 850/100, og talene angiver mængden af liter i henholdsvis diesel- og Adbluetanken. Den henvender sig primært til entreprenører, der arbejder med store gravemaskiner eller andre med store maskiner, og som har brug for en mobil tank med stor kapacitet. Men i kraft af dens store kapacitet er tanken også velegnet som stationær tank.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pumpning på flere måder

Pumpningen fra den mobile tank af enten diesel eller Adblue kan ske på ikke mindre end tre måder, for det kan enten foregå ved enten 12 eller 24 volts spænding og endelig kan den tilsluttes 230 volt netspænding.

Dieselpumpehåndtaget er forsynet med en fire meter lang slange, og der er automatisk slangeoprulning. Adblue delen har en liter tæller, pumpehåndtaget har automatisk lukning, og her er der hele fem meter slange at gøre godt med .

Mulighed for andre brændstoftyper

Er der ikke behov for så stor kapacitet, er DT-Mobil Easy varianterne 430 og 200 liter en oplagt mulighed. De mobile tanke kan enten bruges til diesel, benzin eller Adblue.

Og for at ingen skal kunne tage fejl, er dieseltanken grå, er det til benzin, vil den være sort og er tanken beregnet til Adblue, vil den være blå. Her kan der pumpes enten via 12 eller 24 volt, og endelig er der mulighed for at bruge lithium-ion batteriet.

Stabelbare

- Tankene kan stables, de kan flyttes med gaffeltruck, og endelig er der løfteøjer. Når låget er lagt på, kan tankene låses af, så der ikke opstår svind i indholdet. Den store tank har målene 1.270 x 1.070 x 1.100 millimeter og egenvægten er 143 kilogram. Model DT-Mobil 430 vejer bare 45 kilogram, og her er målene 1.160 x 760 x 730 millimeter, mens den på 200 liter er nede på en vægt på bare 25 kilogram. For en god ordens skyld vil jeg lige nævne, at jeg først har den store tank på lager fra oktober, lyder det fra indehaver af Bendo, Bennis Larsen.