Abonnementsartikel

Danmarks største leverandør af blandt andet kompost og vækstmedier fortsætter samarbejdet med OP System A/S.

Der ligger en stor værdi i at modtage have- og parkaffald, omdanne det til kompost og derefter udvikle det til nye salgbare produkter.

Forretningsområdet er et af de ben, som virksomheden Solum Gruppen i Hedehusene har stået på i flere år, og nu har de investeret yderligere i fremtiden i form af en ny Doppstadt SM 620 SA Plus tromlesorterer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det 17 tons tunge anlæg er en videreudvikling af den eksisterende Doppstadt SM 620 model, som i en lang årrække har været en solid og driftssikker maskine til branchen.

Direkte udskiftning

Således også for Solum, som i forbindelse med handlen sender en ældre model af Doppstadt SM 620 på pension. Den har siden 2008 sorteret cirka 80.000 tons materiale om året, og den nye Doppstadt SM 620 SA Plus er en direkte udskiftning.

Hos Solum indgår den nu i en maskinpark på tre Doppstadt sorterværker, og det er ikke uden grund, at Solum igen valgte Doppstadt.

- Vi kender maskinerne, og det er en stor fordel. Det vil give nogle udfordringer, hvis vi skulle til at forholde os til et helt nyt mærke. Vi har tidligere prøvet andre mærker, men vi har holdt fast i Doppstadt, siger Mads Jensen, driftsleder i Solum Gruppen.

Flere fordele

Den nye model, som allerede er sat i gang hos Solum på virksomhedens plads i Roskilde, adskiller sig fra sin forgænger ved blandt andet at have en større fødekasse. I stedet for at kunne rumme fem kubikmeter er der nu plads til syv kubikmeter materiale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det betyder, at man kan arbejde med en større gummiged, når maskinen skal fodres, hvilket giver et bedre flow i arbejdsgangene. Maskinen er meget effektiv, men med den store fødekasse risikerer man ikke, at den kører tør for materiale, før man er klar med næste skovlfuld, forklarer Jan Juellund, sælger hos OP System A/S, der importerer og forhandler Doppstadt i Danmark.

Arbejde på større afstand

Desuden er standardlængden på side- og bagbånd øget fra 5,0 meter til 5,5 meter, hvilket ifølge Jan Juellund giver flere fordele:

- Med længere bånd kan man lave større stakke og samtidig arbejde på større afstand omkring maskinen. Det betyder meget.

Det nye SM 620SA Plus sorterværk til Solum Gruppen er forsynet med et tromlesold med en maskestørrelse på 10 millimeter. Det kan derudover også leveres med en maskestørrelse fra 3 - 80 millimeter afhængigt af kundens behov.