Abonnementsartikel

Vestforbrændings anlæg i Frederikssund modtager stigende mængder madaffald. Cat 930 M skal hjælpe med oprydningen.

Affaldsvirksomheden Vestforbrænding har købt en ny læssemaskine fra Cat af modellen 930 M. Den skal i gennemsnit håndtere cirka 1.000 tons affald om måneden. En stigende andel af det er madaffald

- Vi oplever en kraftig stigning af madaffald. Ja, faktisk modtager vi nu op til tre gange så meget madaffald end tidligere, og derfor blev vi nødt til at se os om efter en ny maskine, der kan håndtere så store mængder affald, siger teamleder hos Vestforbrændingen, Henning Coff Andersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye maskine har lynskifte, overtrykskabine og en 3,5 m3 stor højtipsskovl, så den kan håndtere de store mængder af affald. Vestforbrænding råder i forvejen over over en række Cat maskiner. Den ældste er fra 1999, mens en 950K læssemaskine er fra 2012 og har kørt omkring 7.000 timer.

- Medarbejdere blev da glade, da de hørte, at vi skulle have en Cat igen. Dem kender de jo så godt i forvejen. Og så var det et ekstra plus, at Pon Equipment havde den på lager, så vi kunne få den leveret hurtigt, siger Henning Coff Andersen.