Abonnementsartikel

Fundamentarbejdet til den nye bydel Grønttorvet udføres med ad hoc-projektering. Det kræver et effektivt samspil.

Der er fart på, når fundamenterne støbes i byggeriet af Valbys nye bydel, Grønttorvet.

Armeringen bliver først bestilt umiddelbart inden, den skal bruges. Det kræver et tæt og koordineret samarbejde mellem entreprenøren A.K. Byg ApS og armeringsleverandøren Celsa Steel Service A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

A. K. Byg fra Taastrup udfører fundamentarbejdet med ad hoc-projektering. Firmaet udfører selv bukkelister og specifikationer til Celsa Steel Service, som så sørger for at levere armeringen i takt med byggeriets daglige udvikling.

Hurtig og effektiv

Projektets karakter gør, at specifikationerne på armeringen ofte først er klar umiddelbart inden, den skal bruges. Det kræver et meget tæt og velkoordineret samarbejde omkring armeringsleverancerne.

- Det går virkelig hurtigt og er sindssygt effektivt. En forsinket levering vil stoppe hele processen, så det er vigtigt, at vi virkelig kan regne med vores leverandører. Det har Celsa Steel Service til fulde levet op til, siger Allan Kock Kühnau, partner i A. K. Byg ApS.

Grønttorvet er et af Københavns absolut største igangværende byggeprojekter. Celsa Steel Service leverer store mængder færdigbukket og -klippet armeringsstål til projektet og fugearmering til IngCon står for den overordnede beregning, tegningsudarbejdelse og projektledelse.

- Vi har hele produktionsapparatet i fuld gang lige nu. Der er fuldt fokus på at levere armeringsløsninger til de mange forskellige dele af byggeriet, fortæller Johnny Enghoff, teknisk chef i Celsa Steel Service.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny og spændende bydel

FB Gruppen står bag omdannelsen af det gamle Grønttorv i Valby til en ny bydel over de næste fire år. Pensionsselskabet PKA står for finansieringen og er slutbruger på flere af de projekterede ejendomme. De første bygninger er tæt på færdiggørelse, og de udbudte lejligheder har allerede fundet lejere eller ejere. De første lejere flyttede ind 1. juni.

Der bygges 2.200 boliger på cirka 230.000 kvadratmeter fordelt på ejer-, andels-, senior- og lejeboliger. Det hastige byggeri foregår på 19 byggefelter med varierende miljøer og bygningsudtryk.

Projektet omfatter flere markante tårne i form af højhuse på 15-18 etager, som vil hæve sig over den øvrige bebyggelse. Med inspiration fra New York passes de nye boliger ind i den eksisterende, industrielle arkitektur, og området kommer blandt andet til at rumme en park på 23.000 kvadratmeter, drivhuse, gader og små byrum, som skal danne rammen om liv og samvær og skabe en moderne landsbystemning.