Abonnementsartikel

Næste generation i det familieejede Vam A/S står klar til at videreføre entreprenørvirksomheden.

Efter 41 år har hovedaktionær Søren Rasmussen valgt, at det er tid til et generationsskifte i Vam A/S.

Derfor overdrager han nu aktiemajoriteten til sønnen, Thomas Mogensen, med virkning fra 29. september. Baggrunden er at sikre grundlaget for den positive udvikling og kontinuitet i virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vam har et stærkt lederteam, som driver virksomheden med administrerende direktør Benny Kristensen i spidsen samt en professionel bestyrelse, som Søren Rasmussen også er en del af. Han har dog ingen planer om at gå på pension, da han fortsætter sin rolle som projektleder i virksomheden.

Når man med omtanke og overvejelse gennemfører et generationsskifte i god tid, og før det bliver nødvendigt, er det ordentlighed i sin bedste form - og selve kerneværdien i Vam.

Bestyrelsesformand Thomas Folman

Vam A/S

- Glade medarbejdere og tilfredse kunder har altid været min kerneopgave og med Thomas som hovedaktionær sikrer vi, at Vam fortsat har fokus på den langsigtede udvikling og at medarbejderne har et godt arbejdsliv, siger Søren Rasmussen.

Fra syv til 150 mand

Virksomheden blev grundlagt af Søren Rasmussens far i 1953. For 41 år siden blev Søren Rasmussen medejer med den vision, at Vam skulle være en velrenommeret entreprenørforretning med de bedste medarbejdere.

Den vision er stadig gældende i dag. Dengang var der syv medarbejdere i virksomheden, og i dag er der tæt på 150 medarbejdere. Vam er en sund og veldrevet entreprenørvirksomhed, hvor man er stolte af den høje anciennitet og det lave sygefravær blandt medarbejderne. Som noget særligt har Vam siden 90'erne givet sine medarbejdere andel i virksomhedens overskud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2014 vandt Vam titlen som Årets arbejdsplads i Danmark ved 3F, efter nominering af egne medarbejdere. I dag har virksomheden fokus på innovation og bæredygtighed med dygtige medarbejdere, som bidrager til den positive udvikling.

Den nye generation

Thomas Mogensen har igennem de seneste 27 år været ansat i Vam, hvor han til daglig er projektleder - en rolle han også fortsætter med fremadrettet.

Thomas Mogensen er oprindeligt uddannet anlægsstruktør og har en omfattende viden om branchen, hvilket giver ham en rigtig god forudsætning for at drive virksomheden videre.

- Det har været vigtigt for mig at fortsætte min fars livsværk, fordi jeg sætter stor pris på de værdier, han har skabt i firmaet. Jeg har oplevet på egen krop, hvor vigtigt det er, at medarbejderne er en del af virksomhedens udvikling. Det er dét, der gør Vam til en god og anderledes arbejdsplads, siger Thomas Mogensen.

- Når man med omtanke og overvejelse gennemfører et generationsskifte i god tid, og før det bliver nødvendigt, er det ordentlighed i sin bedste form - og selve kerneværdien i Vam. Det er utroligt flot, at Søren fortsætter i virksomheden i en årrække endnu, så overførelsen af erfaringer og værdier ikke går tabt, siger bestyrelsesformand Thomas Folman om generationsskiftet.