Abonnementsartikel

Udstillerne var tilfredse, for ikke mindre end små 600 gæstede Åben grusgrav i Rødekro.

Gæsterne kom til Åben grusgrav i Rødekro allerede fra åbningen klokken ti fredag, arrangementets første åbningsdag, og det gentog sig lørdag. Motiverne for at komme var vidt forskellige. Nogen kom for at se på Volvos store program af grave- og entreprenørmaskiner, andre for at se på sorteringsanlæg, andre var kommet for at på knusere og nogle var kommet for at tale med kolleger og se på det, der rører sig i branchen. Én af dem, der var mødt op, var maskinfører Martin Riis, som til daglig er maskinfører hos Nymølles Stenindustriers afdeling i netop Rødekro.

God udstilling

- For mit vedkommende er jeg kommet for at se på maskiner. Jeg arbejder til daglig som maskinfører, og kører i forskelligt materiel i grusgraven. Vi står godt nok ikke for at skulle anskaffe os nye maskiner, hvor jeg arbejder, men ikke desto mindre er det rart at vide, hvad der sker af nyt på den front. Og når vi skal have nye maskiner, så kan vi maskinførere byde ind med det, vi godt kunne tænke os, og det hænder da også at vi bliver lyttet til, fortæller Martin Riis med et lunt glimt i øjet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nok at se på

Specielt Volvo var godt repræsenteret med deres lastbiler, personbiler, læssemaskiner og gravkøer. For de sidstes vedkommende handlede det blandt andet om nyheden EW60, som har en Stage IV motor med Adblue. Her foregår rensningen af partikelfiltret ved hjælp af en regenerering. Temperaturen hæves ved, at der sprøjtes diesel direkte ind i filtret, for hver gang der er kørt 500 timer. Denne indsprøjtning betyder, at temperaturen hæves så meget, at de partikler og andet, der måtte befinde sig i filtret, brændes af, og derved er filtret renset.