Abonnementsartikel

Salg og service af Himoinsa i Danmark fremtidssikres med Stemas' overtagelse af den mangeårige importør, Coaster Service i Skibby.

Stemas A/S har overtaget virksomheden Coaster Service A/S i Skibby, som de seneste 18 år har været importør og forhandler af generatorer og lystårne fra den spanske producent Himoinsa. Dog har Stemas og Coaster Service i et lille års tid kørt parløb om at repræsentere Himoinsa i Danmark. Grunden til ændringen er den simple, at den hidtidige indehaver af Coaster Service, Finn Amorsen, agter at gå på pension, når han med udgangen af 2019 runder 75 år.

Coaster Service fortsætter

På trods af ændringerne fortsætter Coaster Service som en afdeling i Stemas A/S med Finn Amorsen ved roret og med den hidtidige bemanding. Det betyder samtidig, at servicemontørerne Jens Viinanen og Peter Jeppesen også fortsætter med at udføre opbygning, renovering og servicering af alle generatortyper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Rent praktisk flytter salget af Himoinsa produkterne til Stemas. Mens Coaster Service i øvrigt fortsætter uændret, og det gælder selvfølgelig også bestræbelserne for at levere den mest optimale service til kunderne, siger Kim Møller, der er chef for salget af Himoinsa hos Stemas.

Himoinsa skabte kontakten

Finn Amorsen glæder sig over, at både salg og service af Himoinsa fremtidssikres med salget til Stemas. Han fortæller, at det rent faktisk var den spanske virksomhed Himoinsa, der satte Coaster Service og Stemas i forbindelse med hinanden.

Finn Amorsen etablerede Coaster Service A/S i 1974 for at servicere coasterbranchen med marinegeneratoranlæg til at forsyne skibene med el. I takt med at coasterflåden svandt ind, slog firmaet mere over på generatoraggregater af enhver type. Det førte til, at Finn Amorsen og hans folk rejste rundt i verden og servicerede generatorer, og man begyndte også selv at bygge anlæg.

- Vi kunne bare ikke konkurrere med de fabriksbyggede anlæg, så i 1999 fik jeg uventet et tilbud fra Himoinsa om at sælge deres produkter, og det sagde vi ja til, beretter Finn Amorsen.