Abonnementsartikel

Danmark sluttede som 10. bedste nation af 60 deltagende ved World Skills i Abu Dhabi.

To bronzemedaljer og otte 'Medaillons for Excellence'. Det blev høsten for det danske landshold ved WorldSkills 2017 i Abu Dhabi. Alle 15 danskere lå højt i pointscore i deres fag, hvilket bidrog til en samlet placering som nummer 10.

Med bronzemedaljen i hænderne kan landbrugsmaskinmekaniker Søren Lykke Døssing kalde sig verdens tredje bedste i sit fag. Han 22 år og fra Kjellerup og uddannet fra Erhvervsskolerne Års med læreplads hos Grundvad Maskinhandel, hvor han fortsat arbejder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- At 10 af de 15 på vores landshold kommer hjem med en medalje er flot i et verdensmesterskab, hvor vi ved, at mange af de store nationer træner deres deltagere i måneder og år op til konkurrencen, siger SkillsDenmarks formand Jesper Juul Sørensen.

Danske erhvervsuddannelser fører til meget dygtige unge

Jesper Juul Sørensen, formand, SkillsDenmark

Beviser gode uddannelser

De resterende fem af landsholdsdeltagerne lå også højt i pointtal, men kom ikke over de 700, som er kriteriet for en 'Medaillon for Excellence'. Men de var dog tæt på, to var kun to point fra medaljen, alle lå inden for 10 under, og målt på gennemsnitligt antal point pr. deltager, er det danske landshold på 10. pladsen blandt de 60 deltagende nationer i VM.

Topscorerne Korea og Kina havde et snit på 725 point, Danmark 709.

- Resultaterne er også bevis for, at deltagerne har fået en god uddannelse. At de danske erhvervsuddannelser fører til meget dygtige unge, siger Jesper Juul Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I nordisk sammenhæng har Danmark også klaret sig flot. Sverige og Norge stillede begge med større landshold end det danske, men af topplaceringer blev det kun til en enkelt bronzemedalje til svenskerne. Finnerne har dog slået os med to guld- og en sølvmedalje.