Abonnementsartikel

Kravene til den nye gravemaskine var en rolig og stabil hydraulik.

På et tidspunkt da salgschef Kristen Andersen fra firmaet Jamas, var i nærheden af Christians Anlæg og Løgager Entreprenør A/S i Silkeborg ringede han, og inviterede sig selv på en kop kaffe. Her greb indehaver Christian Brendstrup bolden, og satte kaffen over.

Under den uforpligtende kaffetår, hvor der blev selvfølgelig blev snakket gravemaskiner og udstyr, spurgte Kristen Andersen lidt til, om ikke Christian Brendstrup manglede en ny gravemaskine. Den gravemaskine, der var tale om, var en Doosan DX 140R, som blandt andet var forsynet med en Leica Icon 3D GPS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fristende tilbud

Selv var jeg ikke sikker på, den havde motorkraft nok til kunne klare det, men det viste sig, at det havde den.

Maskinfører Michael Sandkvist

Delen med GPS lød interessant i Christian Brendstrups ører, for han havde før haft lejet en maskine med en 3D GPS i forbindelse med anlæggelsen af en terrænpark. Her viste den sig at være god til arbejdet med landskabsparken.

- Når det handler om en terrænpark med BMX,- cykel,- og skateboardbaner skal arbejdet laves fuldstændig, som landskabsarkitekten har tegnet det. Kravene til nøjagtighed er derfor særligt store, og her viste 3D GPS'en sig at være uovertruffen, og samtidig sparede den os for tid, afsætning af pinde og nivellering, fortæller Christian Brendstrup.

Prioritet et - rolig hydraulik

I kraft af at man hos Christians Anlæg og Løgager Entreprenør ikke før har haft gravemaskiner af mærket Doosan, var det store spørgsmål til Kristen Andersen, om maskinen nu også var helt rolig i hydraulikken. For Christian Brendstrup var det særligt vigtigt, når det handlede om rotortilt. Til det kunne Kristen Andersen love, at maskinen med sine computerstyrede pumper og ventiler var helt rolig. Samtidig var maskinen forsynet med det udstyr, han skulle bruge, og så det talte det også med på listen, at maskinen kunne leveres her og nu. På den baggrund blev der skrevet under på slutsedlen.

Bedre end forventet

- Vi har omkring 30 maskiner i alt, og når det handler om gravemaskiner, har vi dem i størrelserne fra 900 kilogram op til 35 tons. Her skiller den nye 14 tons Doosan 140R sig positivt ud på flere punkter. Den har en meget kort bagende og kort sagt, har vi aldrig haft en gravemaskine med en så rolig hydraulik. Udover det, har kabinen senere vist sig at være meget komfortabel, og så har motoren et stort moment og dermed et stort overskud, lyder det fra Christian Brendstrup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilfreds chauffør

Til at begynde med var gravemaskinefører Michael Sandkvist noget skeptisk, for i kraft af at mærket ikke hører til blandt de største i Danmark, var det både nyt og ukendt. Men den skepsis, der engang var, er nu vendt til begejstring.

- Jo, jeg var nok noget tvivlende i starten, for det var jo et nyt og ukendt. Specielt husker jeg én af de første gange, jeg kørte med den, skulle jeg hjælpe en blokvogn, der var kørt fast. Selv var jeg ikke sikker på, den havde motorkraft nok til kunne klare det, men det viste sig, at det havde den.

- En anden ting, jeg vil fremhæve, er dens meget rolige hydraulik og komforten. Joystickene til betjening af Engcon rotortilt er indbygget i armlænene. Det, og det faktum, at den er komfortabel at arbejde i en hel dag, betyder, at jeg ikke er nær så træt nu, som jeg var i den maskine, jeg kørte før, siger Michael Sandkvist.