Abonnementsartikel

Minigraveren SK08 er Kobelcos mindste gravemaskine, og den indtager nu det europæiske marked.

Minigraveren SK08 er Kobelcos mindste gravemaskine. Med sin driftsvægt på kun 1035 kilogram er gravemaskinen superkompakt ideel til at arbejde i lukkede områder, såsom boligområder hvor pladsen er begrænset eller til at hjælpe større maskiner med nedrivning af bygninger indefra.

Høj ydeevne

Kobelco kalder SK08 for ideel til at arbejde inde i bygninger, da den slanke kabine giver maskinen mulighed for at passere døråbninger og smalle passager med en bredde på 700 millimeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover er minigraveren udstyret med muligheden for at trække sine larvebånd ud og ind. Larvebåndene kan trækkes yderligere tilbage til kun 680 millimeter for at undgå yderligere forhindringer.

Minigraveren har en svingradius på 725 millimeter og en lille ende med et overhæng på 305 millimeter for maksimal manøvredygtighed.

Maskinens swing-boom arm muliggør gravning langs vægge, hvilket hjælpes på vej af førerhusets lavprofilerede hjørner.

Motorens evne

Minigraveren Kobelco SK08 er udstyret med en motor med en effektiv motor på 7,7 kilowatt, der leverer en høj brydekraft på 10,0 kN. Kobelco SK08 kan nå 2830 millimeter og en gravedybde på 1460 millimeter.

Den nye model er udviklet med fokus på tilgængelighed på alle servicepunkter, hvilket betyder, at maskinen er nem og hurtig at vedligeholde i det daglige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Motorhjelmen kan eksempelvis åbnes på fuldt gab, hvilket i høj grad gør det nemt at fylde køleren med vand, skifte olie og oplade batteriet.

Denne nemme adgang skal spare tid. Dertil er minigraveren udstyret med nye funktioner, såsom at det er muligt at holde øje med tankene med olie og brændstof på maskinens venstre sideskærm. Sideskærmene er nemme at fjerne, så det er bekvemt og hurtigt at tjekke kontrolventilerne og rengøre køleren. Desuden kan unødig nedetid undgås ved brug af hydraulikolie med lang levetid, som har en udskiftningscyklus på op til 1.000 timer.