Abonnementsartikel

Caterpillar sender nye generationer af gravemaskiner på markedet, som skulle være mere effektive, økonomiske og komfortable i forhold til forgængerne.

Den næste generation af 20-25 tons gravemaskiner fra Caterpillar - 320 og 323 - forøger driftseffektiviteten, formindsker forbruget af brændstof, nedsætter udgifterne til vedligeholdelse og forbedrer brugerkomforten sammenlignet med tidligere modeller, lyder det fra Pon Equipment i en pressemeddelelse.

De nye Cat 320 og 323 er begge modeller er udstyret med integreret Cat Connect Technology, som skulle øge driftseffektiviteten med op til 45 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen kan indstilles, så den ikke bevæger sig uden for brugerdefinerede områder, stopper ved valgte positioner og aldrig graver dybere end ønsket.

Brændstofbesparelser på op til 25 procent

De effektive Next Generation-maskiner bruger op til 25 procent mindre brændstof end de tidligere tilsvarende modeller. Ny Smart Mode-funktion tilpasser automatisk motor og hydraulik til graveforhold og optimerer både brændstofforbrug og ydeevne. Motorhastigheden sænkes automatisk, når der ikke er nogen hydraulisk efterspørgsel for yderligere at reducere brændstofforbruget. Det nye kølesystem anvender flere individuelle elektriske ventilatorer i stedet for traditionel kølevinge, som leverer den nødvendige luftstrøm til kølere for hydraulikolie, kølevand, aircon og ladeluftkøling.

Med et nyt hydrauliksystem bygget til hurtig respons og effektivitet, har Cat 320 og 323 en ny hovedventil, der sammen med elektriske joystick skal sænke brændstofforbruget og øge komforten.

Færre hydraulikslanger på gravemaskinerne resulterer i 20 procent mindre olie, hvilket reducerer langsigtede driftsomkostninger.

Med nye og bedre synkroniserede vedligeholdelsesintervaller producerer de nye Cat-gravemaskiner mere arbejde til lavere omkostninger og reducerer omkostningerne for servicedele med op til 15 procent i forhold til de foregående serier. Med den nye filterteknologi har det nye Cat-hydraulikfilter en levetid på 3.000 timer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En stigning på 50 procent i forhold til tidligere filtre.

Nyt førerhus

Alle førerkabiner på Next Generation Cat gravemaskinerne er udstyret med standard funktioner som nøglefri push-button start, stor standard 10 tommer touch skærm, hvor al betjening og justering kan foregå via touchskærm. Funktionerne i skærmen skal forøge maskinførerens produktivitet, komfort og sikkerhed.

Programmerbare joystick-knapper til funktioner, respons og mønster giver maskinføreren mulighed for individuelle indstillinger.

Nye avancerede kabineophæng skal gøre arbejdet med maskinen mere komfortable. Ifølge Pon Equipment, reducerer det nye kabineophæng førervibrationer med op til 50 procent i forhold til tidligere modeller.

Maskinen er desuden udstyret med fabriksmonteret tyveri- og startsikring, som kræver startkode, kodenøgle eller smartphone app, som individuelt kan programmeres til, hvornår maskinen kan startes.