Abonnementsartikel

De er og bliver udsatte, og bliver der kørt imod, går de normalt i stykker. Men der er undtagelser, for spejlene fra D - Magic Mirrors holder til det hele.

Vi kender vist alle sammen følelsen, når man har haft et mindre uheld, der involverer et sidespejl. Først kommer ærgrelsen over, at man måske blot er sluppet med en revne i spejlet eller man i værste fald er kommet til at ødelægge spejlet. Øjeblikket efter dukker det rent praktiske op, for med et defekt spejl har man mistet udsynet bagud.

Alt det kan blive fortid siger Holger Dolny, som er den tyske agent for de britiske spejle, som ikke kan gå i stykker. Spejlene har navnet D - Magic Mirriors. For at understrege, at det virkelig forholder sig sådan, fremvises et sidespejl, der er ramt af tre riffelprojektiler. Selve spejlet et intakt bortset fra de tre huller, som kuglerne har lavet i spejlmaterialet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Polycarbonat er hemmeligheden

Spejlmaterialet er principielt magen til det, som vi kender fra almindelige spejle i glas. Forskellen her er blot, at spejlmaterialet er lagt på en polycarbonat plade, som efterfølgende er skåret ud og termoformet efter det spejlhus, det skal sidde i.

Holger Dolny forklarer, at polycarbonat er ekstremt modstandsdygtigt overfor slag og andre mekaniske påvirkninger.Han følger påstanden op med at tage en kraftig plasthammer som med stor kraft bankes ind i spejlglasset. Resultatet er overraskende. Spejlglasset holder til det, og springer omgående tilbage til sin oprindelige form. Bagefter får jeg lov at prøve, og selvom jeg lægger mange kræfter i slaget, holder spejlglasset det, som Holger Dolny lover.

Det danske militær har købt

Holger Dolny fortæller, at én af de store aftagere har været det danske militær, som har forsynet så godt som samtlige køretøjer med de splintfrie spejle.

- Selvfølgelig er det godt med en så stor ordre, men når det som handler om disse splintfrie spejle, køber de jo kun én gang, fortæller Holger Dolny med et tydeligt lunt glimt i øjet.

Spejlene er beregnet til alle traktorer og alle landbrugsmaskiner, lastbiler, gravemaskiner, løftere, bulldozere og meget andet i den kategori. I alt er der seks forskellige versioner. VM1, VM2, vidvinkelspejlene VM3, VM4 og VM5 og endelig er der type VM100. Efter ønske kan VM100 spejlet fås i to versioner, VM1M og VM100MK2, som henholdsvis er opvarmede og el-indstillelige. Samtlige spejletyper uanset model fås til både højre og venstre side, og så ydes der en garanti på 10 år.