Abonnementsartikel

Entreprenørfirmaet er det tredje, som Odense Letbane A/S har skrevet anlægskontrakt med. Den ekstra entreprenør vil styrke kapaciteten og dermed fremdriften i det samlede projekt.

I januar begynder arbejdet med at gøre Vestre og Østre Stationsvej klar til letbanens spor. Der skal skabes et otte meter bredt areal langs hele stationsvejen.

Arbejdet går kort fortalt ud på at flytte vejbaner, cykelstier og fortove. Derudover skal der anlægges et nyt byrum omkring Odense Banegård Center, hvor den almindelige biltrafik bliver ført bagom via det område, hvor der i dag er busterminal. Til gengæld bliver banegårdens forplads ombygget til et nyt fælles rum for cyklister, gående og kollektiv trafik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er Barslund A/S, der kommer til at stå for det omfattende arbejde, som odenseanerne vil opleve i Odense C gennem hele 2018. Det står klart, efter at Odense Letbane P/S har skrevet kontrakt med entreprenørfirmaet.

39 millioner kroner

Barslund A/S har vundet licitationen med et bud på knap 39 millioner kroner i et udbud, hvor tre andre entreprenører også bød ind.

- Anlægsarbejdet på Vestre og Østre Stationsvej er noget af det mest bynære og komplicerede, vi har på letbanens strækning. Så vi var naturligvis spændte på at modtage resultatet af licitationen, siger Mogens Hagelskær, administrerende direktør for Odens Letbane P/S:

- Derfor er vi også glade for, at det endnu en gang er lykkedes at lande et letbaneudbud inden for budgettet. Det er et tegn på godt og grundigt forarbejde i udbuddet - samt på at det er lykkedes os at skabe god konkurrence i markedet om letbaneopgaverne.

Det er den første anlægskontrakt, Barslund A/S vinder i letbaneprojektet. De fire anlægskontrakter, der tidligere er blevet udbudt, er gået til Arkil A/S og M.J. Eriksson A/S.