Abonnementsartikel

CPK Gruppen, som har specialiseret sig i nedgravning af kabler, har i øjeblikket tre nye Wacker Neuson gravemaskiner i ordre og runder dermed maskine nummer 10.

Det går stærkt hos CPK Gruppen, og direktør Per Skjold Petersen, og han må da også have hjælp til at tælle efter hvor mange gravemaskiner han egentlig har købt hos Wacker Neuson til at holde sine 25 medarbejdere i gang.

CPK Gruppen er opkaldt efter de tre stiftere, hvor Per Skjold Petersen lægger det midterste bogstav til forkortelsen. Han stiftede firmaet i marts 2015 sammen med to partnere, som ikke er en del af den daglige drift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi graver fiberkabler for blandt andre GlobalConnect, Atea, Nianet og Telia. Folkene er delt op i 8-12 arbejdssjak, som hver har en fuld maskinpark. Dertil kommer, at vi har et par sjak, der arbejder med at spule fiberkabler, fortæller Per Skjold Petersen.

Langt de fleste af CPK Gruppens gravemaskiner er Wacker Neuson ET18 på 1,8 ton, og der er yderligere et par i ordre foruden en Wacker Neuson 2503 på 2,5 ton.

- Det afgørende er, at folkene er meget tilfredse med disse maskiner, og så har vi fået dem til en fornuftig pris. Det er min opfattelse, at medarbejderne er glade for udsynet fra maskinerne, og så er de glade for, at de er rolige at køre med. Jeg har ofte fået tilbagemeldinger fra medarbejderne om, at de ikke var tilfredse med netop udsyn og stabilitet på andre maskiner, siger Per Skjold Petersen.

Lette handler

Alle gravemaskiner er leveret sammen med Nugent eller Brian James maskintrailere fra Saga Trailer, så der er et arbejdsklart sæt fra Wacker Neuson.

Allan Schmidt Nielsen, Wacker Neuson, har haft kontakten med CPK Gruppen siden den første handel i midten af 2016.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den første handel kom efter at firmaet havde lejet en Wacker Neuson maskine hos GSV Materieludlejning. Det viste sig, at de var glade for den, og siden er det blevet til en del maskinhandler. Det går let og hurtigt, når vi handler, siger Allan Schmidt Nielsen.

Den nyudviklede kabine i ET-modellerne har fået et helt nyt rent layout, hvor sikkerhed og brugerkomfort har været i centrum.

Hver af de syv ET-modeller har sit eget optimerede gravearm-system med forskellige længder. Maskinen har sit eget bomsystem med to valgfrie længder på gravestikket. CPK Gruppen har maskiner med det lange gravestik for at opnå den størst mulige gravedybde. Maskinerne er forsynet med hydraulisk Tiltman.