Abonnementsartikel

Danske Kloakmestres formand, Tom Ewers, fastholder optimismen forud for kloakmessen.

Danske Kloakmestres formand, Tom Ewers, kom i december til at love alle, at han ville svømme over Lillebælt, hvis der kom under 3000 gæster til årets kloakmesse. Det løfte holder stadigvæk, da Maskinteknik kontakter ham små tre uger før messen.

- Den sidste messe havde 2855 besøgende, så vi regner med, at der kommer 3000 gæster i år. Vi har lavet nogle nye tiltag og workshops, og vi kan se at de tidligere udstillere får større stande end sidst, og at der kommer mange nye til, siger Tom Ewers til Maskinteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den sidste messe var i 2016. Siden dengang er der kommet nye workshops til. En handler om rotternes udvikling, og den anden handler om digitalisering. Rotteproblemet er en udfordring, der vokser.

- Der er 112.000 rotteanmeldelser på landsplan - det er en fordobling på 10 år. Det er så også blevet nemmere at anmelde via nettet, og det spiller givetvis ind på tallet, men der er ingen tvivl om, at rotteproblemet er voksende, sagde Tom Ewers i december.

Med på bølgen

Dansk Byggeris barometeranalyse fra årets start viser, at byggebranchen i stigende grad tager IT til sig som en del af værktøjskassen.

Lidt over halvdelen af bygge- og anlægsvirksomhederne i undersøgelsen har inden for det seneste år investeret i it-værktøjer til at understøtte arbejdsprocesserne. I 2013 var det kun omkring hver tredje, skriver Dansk Byggeri.

Den udvikling går igen blandt kloakmestrene, hvor en workshop om digitalisering sætter fokus på digitaliseringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har en workshop om IT, der fokuserer på, hvordan kloakmestre kan bruge IT til alt det papirarbejde, vi bebyrdes med, siger Tom Ewers.

Messen afholdes i Messe C i Fredericia den 25. og 26. januar.

- Vi er glade for, at vi kan samle branchen, og vi glæder os til at gøre det til messen, siger Tom Ewers.