Abonnementsartikel

Inden købet af ny gravemaskine, blev markedet gransket meget nøje før valget faldt på en 25 tons Doosan gravemaskine.

Entreprenør Thomas Dal fra Lund Byg & Anlæg, med hovedsæde i Nim ved Brædstrup, er en grundig mand. Da der opstod behov for en ny gravemaskine, blev markedet gået igennem med en tættekam.

Det blev set på udstyr, priser, størrelser og mange andre ting. Men for Thomas Dal var noget af det vigtigste, at der var mulighed for at få service, og så skulle den ligge i nærheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vurdering af tilbud

Jeg er også glad for, at det er en 25 tons gravemaskine, for en så stor maskine, giver et helt andet overskud, når man skal arbejde.

Maskinfører Øjvind Stær

Lund Byg & Anlæg

- Inden jeg sendte forespørgsler ud om at få et tilbud på en ny gravemaskine, havde jeg forinden forhørt mig hist og her. Jeg havde blandt andet spurgte til de erfaringer, andre havde med deres gravemaskiner, og jeg undersøgte også, hvor jeg kunne få service. Dem, der havde Doosan, talte alle pænt om deres maskiner, og den service de fik før og efter salget. Så da tilbuddene kom, var afgørelsen ikke så svær. Jamas, firmaet der har Doosan, kom med det bedste tilbud rent økonomisk. Så derfor endte det med en 25 tons DX 255 LC maskine, fortæller Thomas Dal.

Den DX 255 LC gravemaskine som Lund Byg & Anlæg har fået, blev inden leveringen forsynet med et Leica GPS anlæg og Encon rotortilt, og det er maskinfører Øjvind Stær glad for.

- Med GPS kan vi grave langt mere nøjagtigt end før, og det betyder samtidig, at vi kan udføre arbejdet bedre, mere nøjagtigt og ikke mindst hurtigere end før. Jeg er også glad for, at det er en 25 tons gravemaskine, for en så stor maskine, giver et helt andet overskud, når man skal arbejde, fortæller Øjvind Stær.

Overlegen

Øjvind Stær er især glad for gravemaskinens størrelse, når det handler om at lave sandpuder. Her giver de ekstra tons og motorens flere kræfter ham forhånden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Havde det derimod væren en maskine på omkring 20 tons eller mindre, ville det ikke have været det samme, fortæller han. Også det, at en større maskine står langt mere stabilt end en mindre maskine, er noget Øjvind Stær dagligt sætter stor pris på.