Abonnementsartikel

Fredag kunne over 250 deltagere høre formanden for DM&E aflægge sin årsberetning, som afspejlede det høje aktivitetsniveau hos medlemsvirksomhederne og i brancheforeningen.

- Vi kan ikke stå i nutiden og forme fremtiden uden at kigge tilbage på fortiden. Det er måske en lidt gammeldags tale, men alligevel. Det er sagt før, at vi lever i en forandringens tid, og det har vi vel gjort i århundreder, startede Søren Ulrik Sørensen sin årsberetning ved Danske Maskinstationer og Entreprenørers Årsmøde, som for første gang blev afholdt på Vingsted Hotel & Konferencecenter ved Vejle.

En stor del af formandens beretning handlede om foreningens fag- og erhvervspolitiske arbejde, hvor flere emner blev fremhævet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kort før årsskiftet kom den glædelige nyhed, at boligjobordningen forsætter efter 2017, og tilmed blev gjort permanent. For DM&E er boligjobordningen et vigtigt redskab i bekæmpelse af sort arbejde og et godt incitament for at få forbedret boligens afløbsinstallationer. Vi har kæmpet for, at ordningen skulle fortsætte og at kloakarbejder fortsat skulle være omfattet, og begge dele er lykkes, fortalte en tilfreds Søren Ulrik Sørensen.

For DM&E er boligjobordningen et vigtigt redskab i bekæmpelse af sort arbejde og et godt incitament for at få forbedret boligens afløbsinstallationer. Vi har kæmpet for, at ordningen skulle fortsætte og at kloakarbejder fortsat skulle være omfattet, og begge dele er lykkes.

Formand Søren Ulrik Sørensen

DM&E

Lovgivningen skal følge med

Andre store mærkesager blev ligeledes fremhævet af formanden, heriblandt cirkulær økonomi og det store arbejde med at fremme vilkårene på nedbrydningsområdet og ikke mindst øge genanvendelsen af de mange ressourcer, der står bundet i den udtjente bygningsmasse rundt om i landet.

- Hvis vi skal have professionaliseret branchen og have løftet dagsorden om cirkulær økonomi samt bedre genanvendelse af bygge- anlægsaffald, skal der kigges på lovgivningen. Det gælder både krav til bygherre, myndighedernes tilsyn, rådgivere og entreprenører. Vi kan ikke nå i mål af frivillighedens vej. Derfor mener DM&E, at det er nødvendigt at handle på anbefalinger, der er givet fra regeringens Advisory Board og Miljøstyrelsens nye rapport om selektiv nedrivning, pointerede Søren Ulrik Sørensen.

Fair konkurrence

Også regeringens udspil om fair og lige konkurrence fik ord med på vejen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt andet ser DM&E gerne mere klare regler for hvilke opgaver, der bedst løses af offentlige aktører, og hvilke der bedst løses af private virksomheder. Derudover efterlyser formanden i sin årsberetning mere gennemsigtige regler for fair prissætning og lige vilkår, når offentlige aktører og private virksomheder konkurrerer mod hinanden, samt at opgaver udbydes i mindre klumper, hvilket både vil gavne konkurrencen og de mindre entreprenørvirksomheder.