Abonnementsartikel

Kasper Vendelbo tror på, at han kan få succes med et udsparingsrør, som tidligere har været på markedet.

Da bygningskonstruktør Kasper Vendelbo for nylig var forbi plastfabrikken A. K. Iversen A/S i Randers, fik han stukket et udsparingsrør i hånden, som A.K. Iversen producerer. Han fik samtidigt tilbudt eneretten til at sælge det.

Røret var på markedet for nogle år siden, hvor det ikke fik det gennembrud, som man havde håbet på. Det vil Kasper Vendelbo gerne gøre bedre, for han ser et stort potentiale i det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har arbejdet i byggebranchen i mange år og er blevet begejstret for udsparingsrørets mange fordele. Det sparer tid og reducerer arbejdsprocesser, siger bygningskonstruktøren, som helt oplagt har valgt at bruge Kloakmessen som springbrættet til at genintroducere udsparingsrøret.

Derfor er det blevet et pionerprojekt for mig at få røret ud, så det kan være med til at sikre kvaliteten i byggebranchen og gøre livet lidt lettere for dem, der arbejder med udsparing.

Indehaver Kasper Vendelbo

Udsparingsrør.dk

Kasper Vendelbo fremhæver, at rørene skåner brugerne for en opslidende arbejdsgang, hvor de skal ligge på knæ.

- Derfor er det blevet et pionerprojekt for mig at få røret ud, så det kan være med til at sikre kvaliteten i byggebranchen og gøre livet lidt lettere for dem, der arbejder med udsparing, fortæller han.

Sparer tid

Ifølge Kasper Vendelbo, optimerer hans produkt arbejdsprocessen markant, fordi det i modsætning til det 160'er rør i tre meters længde, som entreprenørerne normalt anvender, ikke skal skæres op, inden det skal i jorden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udsparingsrøret er teleskopisk og kan på få sekunder tilpasses en jordrende. Man "skruer" det ind i jordvæggen, hvor det derefter ligger stabilt og lille risiko for, at det drejer, eller der løber sand og beton ind i det under støbningen. Det skåner desuden håndværkeren for efterfølgende at skulle ligge på knæ og tømme det for sand.

Flere udgaver på vej

Kasper Vendelbo er lige nu ved at sælge produktet ind til byggemarkeder og leverandører af entreprenørmaterialer. Han fortæller, at han har fået mange positive tilbagemeldinger fra branchefolk, og der er flere rør på vej.

- Vi er ved at udvikle et nyt, teleskopisk udsparingsrør til støbeforskalling. Desuden er der en videreudvikling af udsparingsrøret på vej med længere tænder, som kan bruges til render i sandpuder. Nu skal røret først på markedet og vise, at det duer. Det er jeg meget spændt på, siger Kasper Vendelbo.

Udsparingsrøret passer til rør med en diameter på 110 til 125 millimeter. Den har en variabel længde fra 330 til 470 millimeter.