Abonnementsartikel

Japanske Kobelco introducerer snart to nye nedbrydere, som arbejder lige godt ved jorden som i højden.

Kobelco bringer det testede Next-system til Europa. Efter flere års forskning og udvikling er Kobelco Construction Machinery Europe glad for at kunne annoncere lanceringen af de helt nye SK400DLC-10 og SK550DLC-10 nedrivningsmaskiner.

Nedrivningsmaskinerne er udstyret Next-systemet, der muliggør nedrivning i flere etagers højde samt i "almindelig" arbejdshøjde, montering og demontering af udstyr, vedligehold samt nem transport mellem byggepladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kobelco valgte i 2016 at fremvise sin Next-serie SK400DLC-9 til det europæiske marked for første gang. Tilbagemeldinger fra forhandlere, kunder og operatører kombineret med en stigende efterspørgsel efter tunge nedrivningsmaskiner, førte til yderligere forbedring og udvikling af maskinserien inden den officielle lancering, som netop finder sted. Det er generationen bestående af nedbrydningsmaskinerne Kobelco SK400DLC-10 og den større SK550DLC-10, der nu er indstillet til at lede vejen for det europæiske marked inden for high performance nedbrydningsudstyr.

Kort nedetid

Kobelco nedrivningsmaskinerne kan arbejde med forskelligt udstyr, som muliggør nedrivning af flere etagers bygninger fra stueetagen. Både SK400DLC-10 og SK550DLC-10 kan tilkobles fire forskellige udstyrskonfigurationer og kan således arbejde til en maksimal højde på henholdsvis 24,7 meter og 27,5 meter.

Den separate boomkonfiguration kan tackle de nederste etager i høje bygninger, hvor betonen er tykkeste. Den maksimale arbejdsdybde på SK400DLC-10 er 6210 millimeter, mens SK550DLC-10 kan arbejde til 6260 millimeter under jordoverfladen. Hver boom-enhed er forstærket for øget holdbarhed og reduceret strukturel træthed og har en struktur, der forenkler monterings-/ demonteringsprocessen for at reducere nedetid på byggepladsen. For at lette adgangen til og vedligeholdelsen af udstyret er hydraulikslanger og rør monteret på siden.

En anden vigtig faktor ved Next-systemet er den lave oplagringshøjde, når nedrivningsmaskinen er "kollapset". Det lange udstyr i maskinens lagrede position er kun 2 meter højt, hvilket betyder, at nedrivningsmaskinen kan transporteres mellem arbejdsopgaver på en standard trailer.

- Next-systemet er designet til at spare betydelige omkostninger og ikke mindst tid på byggepladsen, hvor der nu kun kræves én maskine til både jordnær nedrivning og højdeudfordret nedrivning. Maskinens udstyr kan skiftes på omkring 30 minutter, siger Peter Stuijt, Kobelco's produktmarketingmanager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kabinen vipper

Nedbrydningsmaskinernes kabiner kan vippe op til 30 grader, så maskinføreren kan bevare en god arbejdsergonomi, mens høje bygninger skal rives ned. Samtidig er kabinen designet således, at maskinføreren kan nyde optimal sigtbarhed. For at øge sikkerheden er de nye maskiner udstyret med en alarm, der lyder, når maskinens påsatte udstyr kommer for tæt på førerhuset under drift. Dertil er de nye maskiner også udstyret med kameraer, et højttalersystem og lys for at øge synligheden på byggepladsen.

Kobelco forhandles af Erenfred Pedersen.