Abonnementsartikel

Zøllner A/S arbejder på en større udvidelse af Kalundborg Havn, som sætter krav til maskinerne.

Opgaven med at udvide Kalundborg Havn begyndte for Zøllners vedkommende i november 2017 og skal være færdig i slutningen af februar 2018.

- Havnen skal udvides med 330.000 kvadratmeter. Vi står for selve stenarbejdet. Vi kommer til at skulle håndtere cirka 40.000 tons sten og 250.000 tons sand i forbindelse med bygning af stensætninger, siger indehaver Karl Johan Zøllner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han grundlagde virksomheden i 2006. Han er uddannet landmand og har altid været fascineret af at arbejde med store maskiner.

- Jeg har været i Australien, hvor jeg også arbejdede med store maskiner, så interessen har altid været der. Og nu er kystsikring efterhånden gået hen og blevet vores speciale, og den typer af opgaver kræver jo også store maskiner. Vi forventer, at de kommende år bringer endnu flere af disse opgaver, siger Karl Johan Zøllner.

Som en del af succesen nævner Karl Johan Zøllner de driftssikre Cat maskiner. For ham er det vigtigt med noget stærkt grej, der bare kører. Men også hans dygtige og specialiserede medarbejdere, som han råder over til kystsikringsopgaver, gør en stor forskel. En af dem er Bent Andersen. Med en fortid hos blandt Aarsleff, hvor han også arbejdede med havneudvidelser.

- Komfort og hydraulik skal være i orden, siger den 60-årige maskinfører af Cat 349EL gravemaskinen. Så er det en god arbejdsdag for mig, når grejet bare kører, lyder det fra Bent Andersen.