Abonnementsartikel

Maskinhandel - Voigt har med nyt tysk samarbejde åbnet op for leje af store knusere til det danske marked.

Den danske virksomhed Maskinhandel - Voigt har indgået et sammenarbejde med det tyske Udlejningsfirma Mietpark Oppermann & Fuss for at levere knusere og sigter til det danske marked.

De store knusere er dyre i indkøb, og derfor kan det, ifølge Uwe Voigt, være interessant for flere virksomheder at leje maskinerne i stedet for at købe eller lease.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ikke behov for at sælge de store mængder i et marked som det danske. Der er ikke 100 kunder til den slags maskiner i Danmark. Jeg vil mene, at der er 10-15 kunder i Danmark, hvor det kunne være interessant at købe den slags store maskiner. Derfor kan det være interessant for en del virksomheder at leje en knuser i en periode på 3-4 uger, siger Uwe Voigt.

Lille marked

Han vurderer at markedet i Danmark er lille, dog er der andre virksomheder, blandt andet TNS-Imex der sælger både nye og brugte maskiner inden for nedbrydning, knusning, sortering og recycling opgaver.

Uwe Voigt mener, at branchen for knusere er en usædvanlig størrelse sammenlignet med så mange andre markeder.

- Denne branche er ikke som autobranchen. Knusere koster fra tre til otte/ni millioner kroner. Dem kan du som forhandler ikke bare have på lager. Det gælder derfor om at spørge ind til kundens ønsker og finde de rigtige maskiner, siger han.