sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Hverdagens produkter som blendere og legetøj har alle CE-mærket, hvis de er købt inden for EU's grænser. Det skulle give forbrugerne et produkt i god kvalitet, men hvad kræver CE-mærket?

For at få CE-mærket skal procenterne underskrive en kontrakt, hvori de godkender, at de lever op til produktstandarder. Der bliver ikke ført tilsyn særlig tit. Virksomhederne kan blot skrive under. Og det er et problem.

CE-mærke burde forny sig selv. I stedet for at være en hverdagsprocedure, kunne det blive et mærke, producenterne tilstræber. Det er næsten ligegyldigt, at CE-mærket tilføjer nye produktgrupper til deres ordning. Vinduesbranchen blev det i 2010, men det har ikke øget prisen, for producenterne gør ikke noget nyt. De gør det, de altid har gjort. Det erfarer en medarbejder i Net 2 Kompagniet - en dansk webshop, der sælger billige vinduer.

Forbrugerne har alligevel oplevet, at vinduernes kvalitet er blevet bedre. Hvis ikke vi kan takke CE-mærket for dette, hvem så? Vi kan takke Energistyrelsen og det danske Bygningsreglement, der fortsat går ind i kampen for bedre indeklima og energivenlige vinduer. Det er derfor, virksomhederne fortsat udvikler på deres produkter. De bliver bedre, fordi vi forventer det - men hvad hvis CE-mærket forventede det?