Abonnementsartikel

René Jensen blev som nyansat udstyret med otte ton gravemaskine, og efter et halvt år er han flyttet over i en ny, der er dobbelt så tung.

Hos virksomheden Munck Forsyningsledninger tilbringer René Jensen dagene i en ny Liebherr-hjulgravemaskine med masser af komfort og ekstraudstyr. Da han trådte ind i firmaet, blev han udstyret med en helt ny otte ton gravemaskine, og efter et halvt års tid, flyttede han over i en lige så ny 18 tons Liebherr kompaktgravemaskine på hjul. Det skriver JMM Group.

- Sædet i Liebherr A918 Compact er rigtig behageligt, og der er stort set ingen støj i kabinen. Så man kunne såmænd godt sidde og få sig en morfar. Det skal jeg nu nok lade være med i arbejdstiden, siger René Jensen, som har 20 år på bagen som maskinfører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har langt overvejende siddet i gravemaskiner. Det gør han så nu otte timer om dagen.

Kompakt og hurtig

- Det er intet problem at have en hel arbejdsdag i kabinen. Jeg skal ikke engang ud for at montere og afmontere hydraulikslanger. Maskinen er leveret med OilQuick rotortilt med styreboks, som kører over tiltets egen styring, siger René Jensen.

Han er debuteret som Liebherr-maskinfører med et større projekt i Nyborg, hvor gravemaskinen har fået lov til at demonstrere sine to primært specialiteter: Kompakt og hurtig.

- Jeg laver kloak og vand på en byggeplads uden ret meget plads at komme rundt på. Det går nu ganske udmærket, fordi Liebherr-graveren netop er så kompakt og alligevel har rigtig god stabilitet. Jeg høster stor fordel af, at den er en hjulgraver. Det giver mulighed for selv at køre frem og tilbage på pladsen og hente materialer, uden at være afhængig af andre, siger maskinføreren.

Rolig hydraulik

- Samtidig er jeg glad for hydraulikken i maskinen, som jeg vil betegne som intet mindre end fremragende. Det er af stor betydning netop, når man skal lave meget præcisionsarbejde, at hydraulikken fungerer optimalt og giver rolige arbejdsbevægelser, siger René Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke mindst i kolde perioder kan maskinføreren glæde sig over en anden speciel funktion: Oliefyr som styres ved at sende en sms til maskinen, og som således giver mulighed for at starte oliefyret, inden René Jensen begynder dagens arbejde.

René Jensen har tidligere været selvstændig entreprenør og blev ofte indlejet til opgaver af det sydfynske Entreprenørfirmaet Ollerup. For et halvt års tid siden blev Entreprenørfirmaet Ollerup en del af Munck Forsyningsledninger A/S.