Abonnementsartikel

Den dygtigste mekanikerlærling inden for entreprenørmaskinfaget skal til juni kåres for første gang, og allerede nu er der stor opbakning.

Til E&H messen i juni bliver den bedste entreprenørmaskinmekaniker-lærling kåret for første gang. Allerede nu er der stor opbakning til arrangementet, og hos maskinhandlerleverandørerne, der står for konkurrencen, er direktør Klaus Nissen godt i gang med den første fase af planlægningen.

- Det hele kører efter planen. Vi arbejder løbende på at få det praktiske på plads. Nu ser vi nærmere på, hvor på messen konkurrencen skal placeres, siger Klaus Nissen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Midt i marts beslutter vi os for, hvilke maskiner der skal dystes med.

Mange reaktioner

På Facebook er reaktionerne på konkurrencen også væltet ind, hvor folk opfordrer hinanden til at tilmelde sig dysten. Både Erhvervsskolerne Aars, der uddannelser entreprenørmaskinmekanikere, lærlingene selv og deres praktikplads, kan komme med bud på, hvem der skal nomineres.

- Prikkerunden er i gang ude på praktikstederne for at finde dem, som skal komme i betragtning, siger Klaus Nissen.

Alle nomineringer skal meldes ind til Erhvervsskolerne Aars.

Faglighed testes

På Erhvervsskolerne Aars har faglærer Karsten Poulsen nogle tanker om, hvilke fagligheder han mener, de fire finalister skal dyste i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ikke lagt os fast på, hvilke kategorier der skal dystes i, men jeg kan da afsløre, at fagligheden inden for hydraulik, el-systemer og mekaniske dele bliver udfordret, siger Karsten Poulsen og fortsætter:

- Vi forestiller os, at der skal dystes på en slags forhindringsbane, hvor lærlingene skal gøre en opgave færdig, før de bevæger sig videre til næste disciplin, siger Karsten Poulsen,

For ham er det vigtigt, at deltagerne konkurrerer i discipliner, der afspejler de opgaver, de kommer til at stå med, efter de er udlærte.

- Det handler ikke om, hvem der kan klare det hele hurtigst. Finalisterne bliver i høj grad bedømt på, hvor god en kvalitet, de har leveret, nøjagtigt som det kræves ude ved kunderne, siger Karsten Poulsen.

Konkurrencen sponseres af virksomheden Kramp, og MaskinTeknik er mediepartner. E&H-messen, der er Danmarks største fagmesse for entreprenør- og anlægsbranchen, løber af stablen den 14-16. juni i MCH, Messecenter Herning.