Abonnementsartikel

Nu introducerer Plastmo Xtreme Regnvandsventil. En helt ny løsning til håndtering af regnvand, når kloakken ikke kan følge med.

Xtreme Regnvandsventil fra Plastmo er en del af den værktøjskasse, som bygningsejere og forsyningsselskaber med fordel kan anvende til en hurtig og billig reduktion af vandmængder i kloakken, uden at der skal investeres i store anlægs- og gravearbejder.

Ved normale mængder regn føres vandet fra taget til nedløbet og videre ned i kloaksystemet. Men under intensiv regn aktiveres regnvandsventilen, så tilførslen til kloakken lukkes, og regnvandet ledes ud på terræn i stedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den måde reducerer Xtreme Regnvandsventilen både risiko for overbelastning af kloaksystemet, og for at kloakvand trænger ind i kældre, skyder dæksler op og ender i gader og stræder. Alt sammen til glæde for de enkelte bygningsejere i byen og på landet, men også for grundejerforeninger, forsyningsselskaber og kommuner. Yderligere mindsker Xtreme Regnvandsventilen behovet for at lede urenset regn- og spildevand ud i havmiljøet, da den mængde vand, der skal håndteres af rensningsanlægget, reduceres.

Xtreme Regnvandsventil består af en polymerbetonfod og en lukkeenhed, der aktiveres af regnens intensitet. Ventilen placeres over den eksisterende brønd under nedløbsrøret, så vandet kan løbe til kloakken ved normale regnmængder.

- Den nyeregnvandsventil er udviklet i samarbejde med en ekstern arkitekt og en designer, men også en lang række andre aktører, herunder både Teknologisk Institut og forsyningsselskaber, har været med i udviklingsarbejdet, siger forretningsudviklingschef Bjarke Fjeldsted.