Abonnementsartikel

Anlægsentreprenøren kom ud af 2017 med en markant forbedret bundlinje.

En tilfreds direktør for entreprenørkoncernen Arkil kunne torsdag offentliggøre koncernens regnskab, der viste stor fremgang i indtjeningen.

Arkil Holding A/S realiserede i 2017 en omsætning på 3,14 milliarder kroner og en vækst på fire procent i forhold til 2016. Det er på niveau med forventningen ved årets start. Væksten var jævnt fordelt på tværs af koncernens forretningsområder og geografi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endnu bedre gik det for resultatet før skat, som i 2017 udgjorde 147,7 millioner kroner, hvilket er i den øvre ende af de udmeldte forventninger og væsentligt højere end forventet ved årets start.

- Arkil kom godt fra start i 2017, og det lykkedes løbende at supplere aktiviteten med lønsomme projekter, som fordelte sig bredt inden for koncernens virkefelter, herunder også større projekter, der involverede flere faglige områder. Det har skabt god synergi og kapacitetsudnyttelse, som har bidraget til den gode indtjening. Vores godt 1.800 medarbejdere har haft travlt, men et større fokus på kernekompetencer end vækst har båret frugt og gjort indsatsen mere lønsom. Det er den bærende årsag til, at årets resultat er det bedste i selskabets historie, udtaler administrerende direktør Jesper Arkil i en pressemeddelelse.

I 2018 forventer ledelsen, at selskabet realiserer en omsætning i intervallet 3,0-3,2 milliarder kroner og et resultat i intervallet 110-140 millioner kroner.

- Investeringer i den danske vejinfrastruktur vil i 2018 være præget af en tydelig stagnering. Det slår igennem på hele anlægsområdet i Danmark, mens udviklingen i udlandet er stabil og positiv. Trods koncernens store geografiske og faglige bredde kan det ikke undgås, at dette fald smitter af på flere aktivitetsområder og vil presse marginalerne noget. Den økonomiske situation i de lande, selskabet er aktive i, er dog generelt positiv og giver forventning om et uændret aktivitetsniveau med et samlet set tilfredsstillende resultat, siger Jesper Arkil.