Abonnementsartikel

Intelligente betalingsterminaler gør det muligt for erhvervsdrivende at modtage betaling med det samme.

Det vurderes, at omkring en til tre procent af små og mellemstore virksomheders totale faktureringsbeløb aldrig bliver betalt. Der er derfor mange tusinde kroner at hente for selv mindre erhvervsdrivende.

Desværre har mange håndværksvirksomheder også erfaret, at det ofte er lettere sagt end gjort at kradse de skyldige beløb ind, og ofte må de kapitulere til dårlige betalere og faktureringsfejl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men nu er der teknologisk førstehjælp på vej til håndværksvirksomhedernes likviditet. Betalingsterminaler bliver konstant mere intelligente, og i dag kan betalingsterminalen integreres med virksomhedens regnskabssystem, så kontering, bogføring og afregning sker i én og samme transaktion. Eller sagt med andre ord. En virksomheds montør kan både installere produktet, modtage betaling og afslutte faktureringen ude hos kunden. Det letter administrationen, minimerer risikoen og øger likviditeten for håndværkere og andre virksomheder, der udfører arbejde hjemme hos kunden. Brancheforeningen Dansk Håndværk ser positivt på udviklingen.

Hvis håndværksvirksomheder får betaling med det samme, ville det betyde en klar forbedring af deres likviditet.

Kommunikationschef Poul Bavngaard

Dansk Håndværk

- Hvis håndværksvirksomheder får betaling med det samme, ville det betyde en klar forbedring af deres likviditet. Både på grund af færre overskridelser af betalingsfristen, og fordi håndværksvirksomhederne i højere grad vil fakturere for alt udført arbejde og materialer. De fleste af vores håndværksmestre bruger allerede avancerede regnskabssystemer, og en integration med den nye type betalingssystem ville være en klar administrativ lettelse - og al lettelse af det administrative arbejde er god forretning, mener Poul Bavngaard, kommunikationschef i Dansk Håndværk.

Kan spare lønninger

Iværksættervirksomheden GoAppified er en ny betalingsudbyder, der er kommet på markedet med nogle utraditionelle løsninger. Firmaet har egne betalingsterminaler med indbygget mobilbetaling og står nu klar med en portabel betalingsløsning. Det betyder, at man kun skal have en terminal med, der fungerer både som ordretablet og betalingsterminal og kan integreres med de mest anvendte regnskabssystemer.

- Unødvendigt mange mennesker arbejder med bogføring i de danske virksomheder og mange kæmper dagligt med at skaffe det nødvendige fakturagrundlag fra deres egne medarbejdere. De afstemmer indbetalinger og sørger for at rykke kunderne for ubetalte regninger. En stor del af denne tid og jobs kan spares væk med den nye teknologi, fordi alt vil foregå automatisk i skyen, så snart kunden kører kortet igennem betalingsterminalen. Særligt de små håndværksmestre bruger for meget tid på fakturagrundlag, regnskabsprogrammer og dårlige betalere, fortæller Søren Jensen, direktør i GoAppified.