Abonnementsartikel

JCB har udviklet en ny serie af mindre dumpere, der læsser fra et og til ni ton. I udviklingen af maskinerne er der lagt vægt på udsyn og sikkerhed.

STAFFORDSHIRE, ENGLAND: De nye dumpere, der er udviklet og produceres af JCB, er designet til at arbejde under snævre forholde på byggepladser og i eksempelvis baggårde, hvor traditionelle maskiner ikke kan komme frem. Den mindste model, der læsser et ton, er med højtip - og monteres den med smalle dæk, fylder den kun en meter i bredden.

Modellerne på tre og seks ton leveres enten med et fast lad, der tipper fremad, eller med et drejeligt lad, der giver mulighed for at tippe både fremad og til begge sider. Den største model, der læsser ni ton, leveres udelukkende med fast og fremadtippende lad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kubota leverer motorer til de to mindste modeller, mens der i modellerne på seks og ni ton ligger JCB Ecomax dieselmotorer.

Mulighed for førerkabine

Et-ton dumperen har hydrostatisk transmission, mens kunderne til tre-ton maskinen kan vælge enten hydraulisk eller mekanisk transmission. De to store dumpere på seks og ni ton leveres med en JCB powershuttle transmission, og for at øge sikkerheden omfatter standardudstyret et frontmonteret kamera.

Som ekstraudstyr tilbyder JCB et 360 graders kamerasæt og LED arbejdslys. Dumperne kan også leveres med sensorer, der advarer føreren, hvis personer eller andre objekter nærmer sig maskinen.

Standardudstyret omfatter en foldbar styrtbøjle, og er der behov for det, kan dumperne leveres med en lukket JCB Sitesafe førerkabine.

Topmodel med optimalt udsyn

Ud over de nævnte modeller omfatter den nye serie af dumpere fra JCB også en syv-ton Hi-Viz model. Dumperen er bygget over et lavt og bredt chassis, der giver et lavt tyngdepunkt, og dermed mindre risiko for, at maskine vælter. Det lave chassis giver også føreren et fremragende udsyn frem foran maskinen. Ifølge producenten er føreren i stand til med fyldt lad se en genstand der er 1,4 meter høj og befinder sig bare en meter foran maskinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange ulykker med minidumpere sker ved, at føreren kommer til skade, hvis dumperen vælter. For at beskytte føreren, leveres Hi-Viz som standard med en JCB Sitesafe førerkabine. Dumperen kan kun manøvreres, når føreren sidder i sædet og har spændt sikkerhedsselen. Kabinen er desuden forstærket, så den kan tåle at blive ramt af en 13-ton gravemaskine.

- Med den nye syv-ton Hi-Viz model sætter JCB en nye standard for sikkerhed og produktivitet. Med udviklingen af Hi-Viz, demonstrerer JCB virksomhedens innovative tilgang til maskindesign og udvikling, sagde udviklingschef Tim Burnhope, JCB, ved introduktionen af de nye dumpere.

7T-I Hi-Viz har en JCB powershuttle transmission, og effekten på 55 kW leveres af en JCB Ecomax dieselmotor.