Abonnementsartikel

SØIK har tiltalt flere nedbrydningsselskaber i en stor sag om karteldannelse.

OPDATERET klokken 13.03.

Onsdag meddelte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har rejst tiltalte mod flere nedbrydningsfirmaer og ledende medarbejdere i en sag om karteldannelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kommer på baggrund af, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i 2016 anmeldte det.

I alt otte selskaber er blevet tiltalt, hvoraf et af dem er et personligt drevet selskab. Derudover er der rejst tiltale mod otte personer.

De anklagede

Kingo Karlsen A/S er blandt de tiltalte. Deres direktør, Thomas Kingo Karlsen, skriver i en mail til Dagens Byggeri og Maskinteknik:

- Hele sagen ærgrer mig meget, og jeg kan kun beklage, at der er fire mulige fejl i fire sager fra 2012 og 2013. Det eneste lyspunkt er, at vi fra 2013 og frem til i dag ? både hos Kingo Karlsen A/S og hos alle nedrivningsmedlemmer under Dansk Byggeri, har arbejdet utrætteligt med at lave nye strukturer og en ny code of conduct, så vi ikke kommer til at opleve lignende sager i fremtiden.

Derudover J. Jensen A/S, CMP Nedrivning A/S, G. Tscherning A/S, Brandis A/S, Villy C. Petersen Entreprise A/S og Allan Ploug A/S tiltalte i sagen, oplyser SØIK til Maskinteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tiltaleforholdene rækker tilbage til 2013, hvor de nævnte selskaber var selvstændige virksomheder. Siden optog G. Tscherning i 2014 Brandis A/S og Villy C. Petersen Entreprise. J. Jensen overtog ligeledes CMP Nedrivning A/S.

- Jeg er selvfølgelig meget tilfreds med at være blevet renset fuldstændig. Det er mig, der tegner virksomheden, og det betyder meget for mig, at der ikke hersker tvivl om min uskyld, skriver Søren Tscherning i en mail til mail til Dagens Byggeri og Maskinteknik.

- Når det er sagt, er det naturligvis en sag, som vi er rigtig kede af at være blevet blandet ind i. Nu gransker vi sammen med vores advokater det anklageskrift, vi har modtaget og de forhold, som SØIK har fundet kritisable. Indtil vi har drøftet det grundigt igennem, har vi ikke yderligere kommentarer.

J. Jensen og CMP henviser til deres advokat, Michael Kløecker, fra DLA Piper. Der er på nuværende tidspunkt ingen kommentarer i sagen.

Allan Ploug A/S har indtil videre ikke reageret på magasinets henvendelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tiltale mod flere personer

SØIK har derudover rejst sager mod otte personer, hvor der er påstand om fængselsstraf - altså, at det for dommeren er muligt at tildele fængselsstraf til de implicerede.

Det personligt drevne selskab var ikke muligt for Maskinteknik at få oplyst navnet på, da det ville være i strid med retsplejeloven. Ligeledes kan det endnu ikke oplyses, hvem de tiltalte medarbejdere er.

Det er vigtigt at understrege, at selv om det er alvorligt at blive tiltalt i en sag om økonomisk kriminalitet, så er ingen af selskaberne eller personerne blevet dømt endnu.

Artiklen opdateres.