Abonnementsartikel

Ler til teglværker er blandt de tunge læs, som ny dumper skal tage hos J&K Kappel Entreprenørforretning.

Nu er den første Bell B20E dumper kommet til Danmark og leveret til J&K Kappel i Ydby. Entreprenørvirksomheden ved Hurup Thy, der blev stiftet i 1942, har i mere end 50 år arbejdet for blandt andet Ydby og Helligsø Teglværker og kører hvert år 50.000-60.000 kubikmeter ler til deres produktion. Den nye dumper er godkendt til en total lasteevne på 26 tons ved kørsel på landevej, og er derfor velegnet til transporten mellem lergrave og teglværker.

- Det har været vigtigt for vores valg, at vi kunne få nummerplader på, fortæller Per Kappel, som sammen med de tre andre ejere, Henrik, Klavs og Janus, deler efternavnet Kappel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samtidig opfylder dumperen vores krav til lasteevne og kørekomfort. Den er støjsvag, nem at køre og har en behagelig kabine, hvor man hurtigt vænner sig til at sidde til højre for midten.

Det har været vigtigt for vores valg, at vi kunne få nummerplader på.

Medindehaver Per Kappel

J&K Kappel

Hurtigere cyklus

Infoskærmen på 10" viser foruden billedet fra bakkameraet alle fakta om dumperens drift, herunder vægten af det aktuelle læs - samt Fleetmatic-systemets registrering af dagens produktion, antal tip, tons med videre, når der skal laves opgørelse om aftenen.

Bell B20E er en 6x6 dumper, der har en 214 hestekræfter Mercedes-Benz motor med turbolader og intercooler. Den kan som nævnt synes til vejtransport og leveres med både standard- og flotationsdæk. Egenvægt og nyttelast er henholdsvis 15,2 og 18,0 tons.

Dumperen kan opleves på H.P. Entreprenørmaskiners stand på E&H messen den 14.-16. juni i Herning.