Abonnementsartikel

Fagmessen Entreprenør & Håndværk kommer til at summe af liv, når MCH Outdoor Arena lægger både jord og luftrum til et væld af aktiviteter til juni.

Interessen for entreprenørmessen er stor, og der er på nuværende tidspunkt flere udstillere end i 2015 og tæt på udsolgt. 118 udstillere står klar til at møde de besøgende, når Entreprenør & Håndværk (E&H) 2018 åbner torsdag 14. juni på MCH Outdoor Arena.

Blandt dem stiller alle de førende entreprenørmaskine-leverandører op med stande, og dermed har de besøgende mulighed for at møde netop deres favoritmærke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der venter igen i år ikke bare de besøgende mange udstillere, men også en lang række aktiviteter og oplevelser.

Det er den branche, som først har været gode til at vise interesse og implementere droner i deres arbejde.

Administrerende direktør Kim Larsen

Drone Volt Scandinavia

- Vi glæder os til snart at kunne åbne messen for besøgende og udstillere, der i år kan slå sig løs i et stort område for testkørsler og opleve både konkurrencer og demonstrationer. Det skaber altid en helt særlig stemning, når man kan høre maskinerne brumme i baggrunden, så vi glæder os til endnu en gang at kunne invitere folk indenfor til en arbejdende fagmesse, siger Sisse Merrild, projektleder i MCH.

E&H i højere luftlag

Som noget nyt inviterer Drone Volt Scandinavia ind i et særligt droneområde på deres stand. Her kan de besøgende blive klogere på, hvad det kræver at flyve med en drone og alle de muligheder, det åbner op for.

Hos Drone Volt Scandinavia kan de besøgende høre om alt lige fra droneskole og licens til software og opmåling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kommer til at måle, hvor meget jord der bliver flyttet i aktivitetsområdet på messen. Det gør vi gennem 2-300 billeder, som computeren omdanner til vognlæs jord, fortæller Kim Larsen, administrerende direktør fra Drone Volt Scandinavia, og fortsætter:

- Det er den branche, som først har været gode til at vise interesse og implementere droner i deres arbejde. De kan gå ud og bruge dem fra dag et, hvilket gør det meget ligetil, lyder det fra Kim Larsen, som forklarer brugbarheden med et simpelt eksempel:

- Efter en stormskade kan man bruge tid, penge og kræfter på at sætte et stillads op for at inspicere skaderne, eller man kan på 10 minutter sende en drone op.

Udover det nye droneområde får de besøgende på E&H, som på de foregående messer, rig mulighed for at nyde duften af diesel og sparke dæk på alt lige fra dumpere og dozere til læssemaskiner. Eksempelvis ved messens store demoområde, hvor tv-vært Ole Stephensen kommenterer de mange maskindemonstrationer af både knusere, sorteranlæg og neddelere.

Hyldest til unge talenter

Ved dette års E&H kan de besøgende også se frem til at opleve en helt ny konkurrence. For første gang nogensinde holdes danmarksmesterskabet for mekanikerlærlinge inden for entreprenørmaskiner (DBL). Formålet med konkurrencen er at øge opmærksomheden for faget og samtidig hylde nogle af de lærlinge, som virkelig kan deres kram. Konkurrencen afholdes af Maskinleverandørerne og Aars Erhvervsskolerne, og Maskinteknik er med som mediepartner. Man kan derfor se frem til masser af nyheder, video og foto op til, under og efter konkurrencen på vores hjemmeside og i magasinet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det handler om at skabe rollemodeller. Vi vil gerne skabe noget opmærksomhed omkring faget, og det gør vi med nogle publikumsvenlige discipliner, som er sjove for de besøgende at kigge på, siger branchedirektør for Maskinleverandørerne, Klaus Nissen.

Entreprenør & Håndværk 2018 holdes for tredje gang 14.-16. juni 2018 i samarbejde mellem Maskinleverandørerne og MCH Messecenter Herning.