Abonnementsartikel

Bispebjerg Hospitals 100 år gamle tunnelsystem bliver nu udvidet med en 70 meter lang bokstunnel.

13 tons, eller mere end vægten af to hanelefanter tilsammen. Så meget vejer de firkantede betonrammer, der hejses ned i jorden og sættes sammen som legoklodser i det nordvestlige hjørne af Bispebjerg Hospital.

Når arbejdet er færdigt, danner de en ny underjordisk strækning og kobler dermed den nye Laboratorie- og Logistikbygning sammen med resten af hospitalets tunnelsystem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Nyt Bispebjerg Hospital i en pressemeddelelse.

- Vi har valgt at bygge tunnelstrækningen med bokselementer, blandt andet fordi montagen er hurtigere. Når vi bygger klos op ad et hospital, som skal være fuldt fungerende samtidig med, at vi bygger, har det en betydning, at vi kan minimere vores tilstedeværelse, siger Ronan O' Reilly, seniorprojektleder hos Nyt Hospital Bispebjerg.

Elementerne er produceret i Tyskland og vejer 13 tons. Der skal bruges 36 elementer i alt, som monteres ad tre omgange.

Den nye tunnelstrækning på cirka 70 meter skal skabe forbindelse mellem hospitalet og den nye Laboratorie- og Logistikbygning, som tages i brug senere på året.

I fremtiden vil alle varer til hospitalet blive leveret til Laboratorie- og Logistikbygningen. Fra lageret i bygningens kælder vil kitler, kaffe, håndsprit, toiletpapir og meget andet blive fordelt ud til resten af hospitalet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Region Hovedstadens hjemmeside ligger der en video af monteringen, hvor en 200 tons kran lægger elementerne på plads.