Abonnementsartikel

Entreprenørfirmaet EMR A/S er ved at lægge fundament til et nyt parkeringshus i Ørestaden, og de sparer masser af tid på et simpelt armeringstrick.

Ørestaden er et af de områder i landet med højst byggeaktivitet. Nye byggerier skyder op på rekordtid, og entreprenørerne har fuld fokus på optimering i de enkelte byggeprocesser.

Entreprenørfirmaet EMR A/S er en af de entreprenører, der i øjeblikket bygger i Ørestad. Aktuelt opfører entreprenøren et nyt parkeringshus nær Royal Arena. Et byggeri, som EMR har optimeret med hjælp af et simpelt armeringstrick: rullearmering. I alt 15x15 meter Bamtec armeringsstål fra Celsa Steel Service er netop rullet ud, inden fundamentet støbes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Celsa Steel Service i en pressemeddelelse.

- Vi lægger 1000-1500 m2 armering ud på en enkelt dag. Det kræver kun to mand, en tommestok og en kran. Alene i dette aktuelle projekt sparer vi to mands arbejde og en fuld arbejdsdag bare på udlægning af armering. Dertil kommer, at rullearmeringen giver en materialebesparelse på omkring 10 procent og reducerer byggetiden, fortæller Morten Søby, direktør i EMR.

Armeringsjernet er punktsvejst på metalbånd, og leveres til byggepladsen som store ruller. Til forskel for klassiske RIO-net har rullearmeringen væsentligt færre overlap.

Det er Celsa Steel Service, som har leveret rullearmeringen, kaldet Bamtec, til P-huset i Ørested. Herfra lyder forklaringen på armeringstricket:

- Det er logistikken og den hurtige udlægning, der forenkler armeringsprocessen. I en tid hvor der er max fokus på optimering gennem hele byggeprocessen, bliver rullearmering stadigt mere populært. Besparelser på både materiale og mandetimer gør rullearmering til en interessant løsning, der reelt set forkorter byggetiden, fortæller Peter G. Lindbaek, Celsa Steel Service.