Abonnementsartikel

Entreprenørvirksomheden Enemærke og Petersen har indledt et samarbejde med VIA University College om at udvikle idéer til løsninger på fremtidens udfordringer i byggebranchen.

Udfordringer med genanvendelse og affaldshåndtering er nogle af de emner, entreprenørvirksomheden Enemærke og Petersen har bedt VIA University Colleges byggeri- og ingeniørstuderende om at komme med løsnigner på.

- Når vi samarbejder med de studerende, får vi adgang til langt flere idéer, end vi nogensinde selv vil kunne generere. Vores medarbejdere er dygtige til at bygge og renovere. Men cirkulær økonomi er et eksempel på en ny og aktuel dagsorden, som vi skal forholde os til, siger Anders Sørensen, der er forretningsudvikler hos Enemærke og Petersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver VIA University College i en pressemeddelelse.

Fælles platform for idéudvikling

Enemærke og Petersen samarbejder med de studerende ved hjælp af platformen VIA Connect. Her definerer virksomhederne en problemstilling, som de ønsker hjælp til at løse. Herefter har de studerende mulighed for at indsende deres løsningsforslag - enten som en obligatorisk del af deres studie eller som frivillige deltagere.

De bedste idéer præmieres til sidst i samarbejde med virksomheden.

Den model fungerer ifølge Anders Sørensen godt, fordi det giver virksomhederne mulighed for at arbejde med de studerende på tværs af fagligheder og geografi i et trygt miljø.

- Jeg har selv holdt en del oplæg for studerende gennem tiden, og det har kastet mange fine idéer af sig. Men det er samtidig godt, at vi nu har formaliseret samarbejdet gennem VIA Connect, så både vi og de studerende kan samarbejde trygt på en lukket platform, siger Anders Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anders Sørensen lægger dog heller ikke skjul på, at samarbejdet med VIA også er en god måde at spotte og tiltrække fremtidige talenter.

- Hvis vi får en idé, som kan implementeres i morgen, så gør vi selvfølgelig det. Så der er mange muligheder både for os og de studerende, hvis de viser evner og forståelse for vores udfordring, siger han.