Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Nye minilæssere på stor opgave

23. jun. 2020 | Indrykket af Scantruck A/S

Mere end to års kloakeringsprojekt i det midtjyske byder på vidt forskellige opgaver for Salling Entreprenørfirmas nye Weycor-læssemaskiner

Del artiklen:

Mandskab og maskiner hos Salling Entreprenørfirma med base ved Roslev nordvest for Skive begynder så småt at kunne ane afslutningen af en af de større opgaver. I godt og vel to år har entreprenørvirksomheden arbejdet med separatkloakering af hele Højslev by øst for Skive. Med hvad dermed følger. For opgaverne har omfattet meget andet end lige det med at skille regnvand fra spildevand. Når der skal arbejdes i dybden, handler det om masser af jordarbejde, ny asfalt, fortove, cykelstier og meget andet.

Derfor har det heller ikke været en ensformig tjans, Salling-firmaets nye maskineri er blevet sat til. To nyindkøbte Weycor-minilæssere blev kastet direkte ind i projektet i Højslev, hvor maskinerne har fået lov til at medvirke overalt, hvor der har været behov for at vise muskler.

”Vi er tæt på at afslutte det store kloakprojekt i Højslev, som vi tog hul på i marts 2018. Det glæder vi os til, og det gør de gode Højslev-borgere naturligvis ikke mindre. Samtidig har vi gang i ombygningen af Niels Due Jensens Plads i Bjerringbro. Vi er hovedentreprenør på projektet, som skal gøre pladsen til et rekreativt anlæg med blandt andet skaterbane”, fortæller entreprenør Gregers Frederiksen, som ejer Salling Entreprenørfirma A/S sammen med Heine Jørgensen.


Krise satte gang i kloakering

Dermed er det ikke slut med opgaver i bogen for entreprenørerne i Roslev. Der venter mange mindre projekter med blandt andet kloaksepareringer og -renoveringer såvel i Skive som i landdistrikterne.  

”Det med kriser er ikke noget, vi rigtig mærker noget til i Salling. Heller ikke corona-krisen. Da vi havde finanskrisen for godt og vel en halv snes år siden, satte det faktisk gang i en del kloakeringsopgaver for os. Derfor har vi også altid behov for gode folk og en stabil maskinpark, som vi naturligvis fornyer hen ad vejen. For godt et par år siden hentede vi tre nye Komatsu-gravemaskiner nede hos Scantruck i Skive. I denne omgang er det så blevet til to tyske Weycor-minilæssere”, siger Gregers Frederiksen.

”Vi udfasede to tilsvarende maskiner af et andet mærke, da Scantruck leverede de to Weycor. De nye er 5,6 tons maskiner af modellen AR420. Vi bruger dem stort set konstant til alle typer projekter. Størrelsen er nem at komme rundt med, og alligevel har maskinerne med 73 hestekræfter godt med power til at klare alt fra flytning af jord til kørsel med fliser og kantsten. I virkeligheden er der tale om en mini-gummiged, som tilmed formår at flytte sig hurtigt med op til 40 km/t”, forklarer entreprenøren. 


Start med landbrug

Det var Gregers Frederiksens svigerfar, Egon Møller, der i sin tid lagde grunden til entreprenørfirmaet. Men som landbrugsmaskinstation.

”Det var i 1958, men fra slutningen af 1970’erne kom der løbende flere og flere entreprenøropgaver til. I 1996 begyndte han at sælge ud af maskinstationen, og firmaet blev halvt maskinstation og halvt entreprenørfirma. I 2000 overtog min kone, Pia, og jeg virksomheden, og i 2003 solgte vi den sidste del af maskinstationen fra for helt at koncentrere os om entreprenøropgaverne”, fortæller Gregers Frederiksen.

I 2005 ansatte parret Heine Jørgensen som firmaets første fagudlærte anlægsgartner. I 2014 tog parterne hul på et langsigtet generationsskifte, da de blev enige om at dele Salling Entreprenørfirma A/S ligeligt imellem sig.


Udnytter potentialer

I det daglige deler de også opgaverne med fokus på at udnytte potentialerne optimalt. Heine Jørgensen er projektleder og med sin anlægsgartner-uddannelse naturligvis firmaets spydspids på det grønne område. Han tager sig af de større anlægsopgaver fra kalkulation til aflevering til kunderne. 

Gregers Frederiksen er manden med den helt store allround-erfaring på entreprenøropgaverne. Som virksomhedens direktør varetager han primært administrative opgaver, og samtidig har han i øvrigt vognmandstilladelse. 

Pia Frederiksen er projektleder og tillige Salling Entreprenørfirmas ansvarshavende kloakmester. Dermed er hun en nøgleperson i de mange kloakprojekter, som firmaets løbende udfører. Her har hun dog udsigt til snarlig assistance fra Heine Jørgensen, som er i gang med at tage kloakmestereksamen.


Billedtekster:

1. Weycor-minilæsserne er nemme at komme rundt med også, hvor pladsen er trang. Alligevel bliver det til noget, når der flyttes jord. Skovlen har en kapacitet på 0,9 kubikmeter.

2. Weycor AR420 på job i Højslev ved Skive. De to nye maskiner hos Salling Entreprenørfirma klarer mange forskellige opgaver.

3. Gregers Frederiksen (til venstre) og Heine Jørgensen ejer i fællesskab Salling Entreprenørfirma med masser af opgaver til de omkring 40 medarbejdere.

4. Lille gummihjulslæsser på stor opgave. Weycor-minilæsserne spiller vigtige roller i det mere end to år lange projekt med separering og renovering af kloaknettet i Højslev.

5. Skorstenen ved det gamle varmeværk i Højslev rækker mod himlen – og den nye Weycor AR420 rækker med. 



OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame