Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Kaj Bech satser på større opgaver med større maskiner

21. jul. 2020 | Indrykket af Johs. Møllers Maskiner A/S

Holstebro-firmaet har købt store entreprenørmaskiner for første gang i mange år for at intensivere på totalprojekter

Del artiklen:

Projektleder Lars Andersen var der ikke selv dengang. Men efter sigende skulle entreprenørfirmaet have haft en gravemaskine i firmaets start for snart 75 år siden. Siden udviklede Kaj Bech A/S i Holstebro i andre retninger uden så meget behov for store maskiner. Nu vender de tilbage. Først i skikkelse af en brugt Liebherr-gravemaskine for et par år siden. Nu med yderligere en 16 tons Liebherr-graver i funklende ny stand plus en let brugt 18 tons Liebherr-gummiged.

”Det er ret nyt hos Kaj Bech med større entreprenørmaskiner, men vi forsøger løbende at udvikle vores forretning, og så skal materiellet naturligvis følge med. Vi vil gerne selv lave de opgaver, som ligger naturligt i forhold til vores kunder. Derfor har vi også både minigravere og rendegravere. Men bortset fra den brugte Liebherr, som vi købte for et par år siden, skal vi vist nok helt tilbage til starten for at finde en gravemaskine hos Kaj Bech”, siger Lars Andersen.


Senior kører videre

”Vi får flere og flere opgaver, der kræver større materiel. Det kommende par år kommer både den nye gravemaskine og gummigeden til at køre på et stort byggemodningsprojekt i Halgård syd for Holstebro. En stor byggemodning er en god anledning til at starte op med rigtige entreprenørmaskiner, så det har vi gjort. Samtidig har vi stigende aktivitet på byggemodninger, så det er meningen, at det er et område, vi vil udvikle yderligere på”, forklarer projektleder Lars Andersen.

Det var egentlig planen, at den nye 16 tons Liebherr R 914 Compact Litronic skulle have afløst den brugte maskine fra 2007, som Kaj Bech A/S købte for et par år siden. Alderen og timerne synes imidlertid ikke at tynge den lidt tungere senior, så den får lov til at køre videre, og så har Kaj Bech A/S to gravemaskiner. Det var heller ikke meningen, at der skulle være købt gummihjulslæsser i denne omgang. Men da folkene fra Holstebro-entreprenørfirmaet besøgte Liebherr-forhandleren Johs. Møllers Maskiner A/S i Horsens, for at se på gravemaskine, stod der også en 18 tons gummiged og bød sig til.


Der stod en fin ged

”Vi vidste jo, at vi også skulle bruge en gummiged til det store projekt i Halgård. Det kunne vi ellers godt have klaret ved at leje os frem. Men nu stod der altså en rigtig fin brugt læssemaskine, som lige passede, og så tog vi en seriøs snak med JMM Groups Per Lyngholm”, siger Lars Andersen.

Ingen af de to nyerhvervelser kommer til at stå og drive den af i Halgård. Kaj Bech A/S skal efter planen aflevere første etape af den store udstykning til december. Anden etape følger så til august næste år. I første omgang handler det om byggemodning til 35 parcelhuse samt en storparcel til række- eller kædehuse. Derefter byggemodning til 42 parcelhuse samt to storparceller.


Gode muligheder

Foruden at gøre klar til de mange nye boliger, tager entreprenørfirmaet sig også selv af etablering af 2500 meter nye boligveje. Det nye område ligger ud til Herningvej, som er den gamle hovedvej mellem Holstebro og Herning. Derfor skal der også laves støjvolde ud mod Herningvej. 

”Det eneste, vi ikke selv laver, er asfaltarbejdet”, siger projektleder Lars Andersen.

Når det omfattende byggemodningsprojekt i Halgård er overstået, kommer Liebherr-maskinerne til at deltage i andre opgaver, som kræver en vis maskinkapacitet. 

”Jeg ser rigtig gode muligheder i Liebherr R 914-gravemaskinen, som er kompakt, men samtidig har godt med kræfter. Trods de 16 tons, er den nem at komme rundt med, og derfor har den også oplagte kvaliteter til arbejde i bymidten og med kloakopgaver, som vi løbende har godt gang i”, siger Lars Andersen.


Billedtekster:


1.

Så er der Liebherr-maskiner på plads hos Kaj Bech A/S. Per Lyngholm fra Johs. Møllers Maskiner A/S (til venstre) afleverede til Kaj Bech-folkene teamchef for vej Karl Christensen, projektleder Lars Andersen og maskinfører Preben Kjeldberg.


2.

 Alf Myhre Transport sørgede for at bringe de to Liebherr-maskiner fra Johs. Møllers Maskiner til Halgård syd for Holstebro, hvor Kaj Bech A/S byggemodner til i alt 77 nye huse.


3.

En veltilpas maskinfører Preben Kjeldberg på plads i den nye Liebherr R 914 Compact Litronic får et par hint fra Johs. Møllers Maskiners Per Lyngholm.


4.

Den første Liebherr hos Kaj Bech A/S, en gravemaskine fra 2007, hilste de nye velkommen med høj skovlføring. Til venstre gummihjulslæsseren Liebherr 550 og til højre gravemaskinen Liebherr R 914.


5.

JMM Groups Per Lyngholm afleverer Liebherr-nøgler til maskinfører Preben Kjeldberg fra Kaj Bech A/S.



OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame