Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Dobbelt Komatsu-levering til S.K.J. Maskinudlejning

13. aug. 2020 | Indrykket af Scantruck A/S

Ringsted-firmaet har investeret i en 17 tons Komatsu hjulgraver og en 19 tons Komatsu dozer fra Scantruck.

Del artiklen:

- Som udlejningsfirma gælder det om at have de varer på hylderne, som kunderne efterspørger, og har man dem ikke hjemme, skal de skaffes hurtigst muligt. Det er en løbende balancegang mellem at have de rigtige varer, og ikke få investeret i materiel hvor udlejningsprocenten er lav.

Således opsummerer Søren Jensen, ejer og leder af S.K.J. Maskinudlejning ApS i Ringsted, dagligdagens udfordringer for et udlejningsfirma, og det er en balancegang, han selv har mange års erfaring med. For at følge med efterspørgslen har han i foråret investeret i en Komatsu hjulgraver model PW148-11 og en Komatsu dozer model D61PXI-24 hos Scantruck A/S.


Efterspurgte og driftssikre maskiner

Han etablerede firmaet i 1990, hvor han som eneste ansatte og udstyret med en skridstyret læssemaskine og en minigraver arbejdede primært i landbruget.

- Jeg lavede en del for landmænd i de første ti år. Det var udmugning af dybstrøelse i stalde, og betonophugning når der skulle bygges om. Det var maskinudlejning fra dag et og det hele på timeløn. I 2000 begyndte antallet af opgaver for landbruget at blive færre, så jeg begyndte at kigge mig om efter andre muligheder. Jeg fik nye kunder og flere maskiner, og hvor vi er i dag, er skabt i de sidste 20 år, siger Søren Jensen, der i dag er chef for cirka 50 medarbejdere.

Udlejningsfirmaet ejer og udlejer i dag - foruden flere små maskiner, redskaber, stilladser m.m. - cirka 45 gravemaskiner i forskellige versioner fra 1 til 40 tons. Hertil kommer 20 dumpere på 1 til 20 tons. Firmaets eksisterende dozer - en Komatsu D65 - har nu fået en lillebror i form af den nyligt leverede D61PXI-24 med nogle få hundrede timer på tælleren.

- Nogle gange er det her og nu, når kunderne ringer. Derfor kan man ikke altid vente på, at der kommer en fabriksny maskine hjem. De kan godt have kørt et par tusind timer, når vi køber dem, forklarer Søren Jensen og fortsætter:

- Når vi køber en maskine, er det selvfølgelig, fordi vi vurderer den til at være en god forretning for os. Den skal være driftssikker og efterspurgt, så der er en høj udnyttelse, og så skal vedligeholdelsesudgifter være lave. Som udlejningsfirma skal vi ganske enkelt kunne levere de maskiner, som kunderne spørger på. 


Potentiale til mere

S.K.J. Maskinudlejning udlejer både med og uden fører, og kunderne er meget forskellige. Nogle er professionelle, mens andre måske aldrig har siddet i en entreprenørmaskine.

- Vi har både små og store kunder. Vi har store entreprenørfirmaer, som bygger motorveje og jernbaner, og vi har også hr. og fru Jensen, som skal have gravet en trampolin ned eller gravet ud til en hæk. Uden fører udlejer vi for minimum en dag. Ofte er det halve eller hele år. Udlejning med fører kan svinge fra 3-4 timer til flere måneder, siger Søren Jensen.

Målt i omsætningen står udlejning med fører for 75-80 procent.

- De 20-25 procent uden fører er helt klart der, hvor vores vækstmuligheder ligger. Her er potentialet størst. På det bemandede grej kan vi ikke yde mere, end vi allerede gør.


Godt salgsarbejde

At det blev Komatsu, valget faldt på ved købet af begge maskiner, er ingen tilfældighed. Her er Søren Jensen igen tilbage ved argumentet med kundernes efterspørgsel.

- Der er nogle maskinmærker, hvor kunderne godt kan lide nogle specifikke maskintyper. Vi har eksempelvis et bredt udsnit af kunder, som efterspørger en Komatsu dozer, så det var oplagt at tilføje endnu en. Hjulgraveren kunne godt være fra et andet mærke, men Scantrucks sælger gjorde et godt salgsarbejde. Nogle maskiner sælges også på personlige relationer, siger Søren Jensen.

Hjulgraveren PW148-11 har lige nu kørt cirka 700 timer. Den får efter planen 8-10 år eller 10-12.000 driftstimer - hvad der end kommer først - hos S.K.J. Maskinudlejning, før den udskiftes. 

- Vi køber hellere en dyrere maskine til at starte med en forventning om, at det så holder en længere levetid. Vi har de rigtige varer på hylderne, men justerer løbende på de små detaljer. Lige nu har vi ingen ambitioner om flere maskiner, siger Søren Jensen.


Billedtekster:

1. Der er travlt i S.K.J. Maskinudlejning, hvor Søren Jensen for nyligt har købt nye maskiner hos Scantruck. Blandt andet denne brugte Komatsu D61PXI-24 dozer på kunders opfordring.

2. Denne Komatsu PW148-11 hjulgraver indgik også i seneste handel. Her er den på opgave ved et baneprojekt i Herlev.

3. For 20 år siden var Søren Jensen alene i firmaet. I dag er han chef for 50 medarbejdere og et væld af maskiner.



OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame